Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

VM:s snyggaste – och fulaste tröjor

Aftonbladets modeexpert Nina Johansson listar det bästa – och värsta – i sommarens slutspel

  Klassiska ränder, färgstarkt och lekfullt, britpop-look och innebandy-vibbar. Kampen om VM-pokalen inleds om tre dagar. Men redan nu pågår det ett modekrig. Sportbladet tog hjälp av modeexperten Nina Johansson för att reda ut vilka som är snyggast och fulast i VM.

5 KLASSIKER

ENGLAND    Antagligen den mest klassiska fotbollströjan av dem alla. Kanske inte den snyggaste i gänget men den har definitivt ett speciellt skimmer kring sig. Det röda bortastället ger mitt anglosaxiska hjärta ett härligt lyckorus.

Betyg:

 


KÖP TRÖJAN HÄR!

ARGENTINA

   Ränderna går aldrig ur. Man blir ju lätt konservativ när det handlar om matchställ, man vill gärna att de ska se ut som de alltid gjort utan större förändringar. Argentina är landet som håller med. Kanske är det till och med Maradonas gamla tröja Messi använder?

Betyg:

 


KÖP TRÖJAN HÄR!

KAMERUN

   Finns det något land som har så sprakande och härliga färger att leka med som Kamerun? Jag tror inte det. Blanda det med stilrena modeller utan krusiduller och du har en fullpoängare. Jag saknar bara de där linnena de hade i Afrikanska mästerskapen 2000. Det var fina grejer det.

Betyg:

 

FRANKRIKE

   Tajt och läckert! Förutom att spelarna ser ut som om de blivit uppsprättade av en sabeltandad tiger så är det här ett klassiskt franskt ställ. Trikolor­ränderna är i perfekt symbios med Adidas dito och det vita bortastället är en riktig hit!

Betyg:

 


KÖP TRÖJAN HÄR!

ITALIEN

   Är fortfarande inte helt nöjd över att Italien dumpat sitt Kappa. Det känns inte riktigt rätt. För ovanlighets skull är det nu shortsen som är i fokus. Helt ny modell med bred resår och flaggan på mitten. Revolutionerande? I like!

Betyg:

 

5 NYA STILAR

PORTUGAL

   Skoj! Det kanske inte är helt utflippat men det är i alla fall något vi aldrig sett tidigare. Eftersom jag är konservativ när det gäller matchställ känns det skönt att man tar ett steg i taget, lugnt och fint. Man leker med bortaställen och låter hemmaställen vara mer klassiska, tack för det Portugal!

Betyg:

 

BRASILIEN

   Prickigt på brasilianarna? Pato petad från landslaget, säger ni? Jag tror mer på att han vägrade spela i prickigt. Jag förstår honom. Mycket har jag sett, men en prickig fotbollströja kommer jag aldrig vänja mig vid. Tur att de har det gula, klassiska stället att luta sig mot.

Betyg:

 


KÖP TRÖJAN HÄR!

AUSTRALIEN

   Första frågan: när ska fotbollslagen sluta använda basketshorts? Längtar enormt mycket efter gamla Glenn Hysén-korta shorts. Andra frågan: har hela landslaget blivit britpopare? Får enorma Damon Albarn-vibbar av det här stället. Och det kan ju aldrig vara fel.

Betyg:

 

USA

   I detta VM får vi prickar, ränder på tvären, på bredden och genom USA också på snedden. De klassiskt enfärgade tröjorna är long gone, det är bara att vänja sig. Helvita hemmastället är ruggigt stilrent, medan det blå bortastället mer får dem att se ut som vinnare i en skönhetstävling med sitt fina band.

Betyg:

 

ELFENBENSKUSTEN

   Färgstarkt och lekfullt. Hemmastället har inte förändrats markant, men bortastället liknar inget annat. Jag vet inte varför jag gillar det, men jag gör det, mycket. Färgerna, ränderna, assymetrin, den raka modellen. Drogba kommer bli kung i det här.

Betyg:

 

...OCH 5 FULA

HOLLAND

   Men...men...men...Holland, åh Holland. Vad har ni gjort? Den orangea färgen är borta och hela min världsbild rubbas i kanterna. Som tur är så är det bara bortastället som gör att spelarna ser ut som fransoser, men det är tillräckligt för att jag ska vägra kolla på Holland i år.

Betyg:

 

NYA ZEELAND

   Man skulle ju kunna tro att helsvart alternativt helvitt skulle funka. Framför allt ur modesynvinkel. Men den svarta känns bara deppig och den vita känns alldeles för trist. Betyget åker dock upp ett snäpp tack vare landets tjusiga logga.

Betyg:

 

GHANA

   Där Elfensbenskusten lyckas med sina ränder blir Ghanas ett kakafoni av fulhet. Färgerna rött och gult är svåra att få till, endast Spanien brukar lyckas. Deras vita hemmaställ gör heller ingen lycklig.

Betyg:

 

DANMARK

   Snark! Herregud så trist. Modellen är så osmickrande att till och med en spelare som Peter Schmeichel skulle bli fåfäng. Om Honduras har den fulaste tröjan så har vårt grannland definitivt den tråkigaste.

Betyg:

 


KÖP TRÖJAN HÄR!

HONDURAS

   Kanske VM:s absolut fulaste. Jag får vibbar av en svettig innebandyhall och division 7-matcher. Med andra ord – inget skoj alls. Blir nästan provocerad av hur fult detta är. Ska man spela i VM får man faktiskt suit up!

Betyg:

 

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet