”Han blir utvisad i VM”

Domaren efter Rooneys vilda match i går

FOTBOLL

LONDON. Wayne Rooney skrek och svor åt domaren.

Efter matchen tvingades fotbollsstjärnan be om ursäkt.

– Beter han sig så här i VM kan han bli utvisad, säger domaren.

Wayne Rooneys, 24, humör har ställt till det för stjärnan tidigare. Under VM 2006 fick han rött kort under kvartsfinalen och nu riskerar det att upprepas.

Under engelska landslagets träningsmatch mot Platinum Stars i går gormade och svor Rooney åt domarna. Bland annat ska han ha skrikit ”fuck you”, skriver brittiska tidningar i dag.

”Bara förolämpar”

Efter matchen tvingades fotbollsstjärnan be om ursäkt för sitt beteende.

– Han är en bra spelare när du ser honom på tv, men på planen håller han bara på och förolämpar domaren, säger Jeff Selogilwe som dömde matchen.

– Om han förolämpar en domare som mig kommer han använda samma vulgära språk mot andra domare också. Han kan bli utvisad i VM om han använder sånt här språk, fortsätter han enligt Guardian.

Och Wayne Rooney var inte den enda som var på dåligt humör under matchen som England vann med 3-0. I halvtid tappade Fabio Capello fattningen och skällde ut sina spelare, skriver Daily Mail. Missnöjd med spelarnas insats stormade han in i omklädningsrummet med orden:

– Jag vet att det är en vänskapsmatch och för välgörenhet, men det är också en match och nu är det läge att ni börjar se det som en också!

Därefter vände han på klacken och lämnade omklädningsrummet för att lugna ner sig på en bänk vid sidan av planen.

Plågade engelsmän

Den andra stora snackisen efter matchen var den tunna luften. Matchen spelades på hög höjd och flera spelare hade svårt att anpassa sig.

– Det var svårt att andas. Vi är högre än vid träningslägret i Österrike så höjden kommer att få stor påverkan. Det kändes väldigt mycket svårare med andningen och återhämtningen, säger Jermaine Defoe.

På lördag är det VM-premiär mot USA. I Rustenburg på 1 500 meters höjd.

FAKTA

Så spelade England:

Så startade England första halvlek: Joe Hart – Glen Johnson, John Terry, Ledley King, Ashley Cole – Shaun Wright-Phillips, Steven Gerrard, Frank Lampard, Joe Cole – Peter Crouch, Jermain Defoe.

Andra halvleks elva: Robert Green – Jamie Carragher, Matt Upson, Michael Dawson, Stephen Warnock – Aaron Lennon, Michael Carrick, James Milner, Joe Cole – Wayne Rooney, Emile Heskey.

ARTIKELN HANDLAR OM