Världsmästarna har landat i Sydafrika

Italiens förbundskapten: Vi kommer att vara redo

FOTBOLL

Nu har de regerande världsmästarna landat i Sydafrika. Men det finns frågetecken för laget efter mediokra insatser i de senaste träningsmatcherna.

– Vi kommer att vara redo, försäkrar förbundskapten Marcello Lippi till nyhetsbyrån AP.

Efter 1–2 mot Mexico och 1–1 mot Schweiz i förra veckan är det inget direkt skräckinjagande lag som nu är på plats för VM. Och italienarna har skadeproblem, framför allt på mittfältet. Andrea Pirlo riskerar att missa gruppspelet med en vadskada och Camoranesi är en dryg vecka från spel på grund av ett krånglande knä.

Har tränat på hög höjd

Men Italien har en relativt lätt grupp med Paraguay, Nya Zeeland och Slovakien som motståndare. Och Italien har som bekant en förmåga att ta sig vidare även om spelet inte stämmer till fullo.

"Gli Azzurri" kommer precis från ett träningsläger på hög höjd i de italienska alperna för att förbereda sig för VM, där flera av arenorna ligger runt 1 500 meter över havet.

– Målet var att få tillräckligt med bensin i våra motorer för att gå så långt som möjligt. Vänta och se: Vi kommer att vara redo, säger Lippi till AP angående höghöjsträningen.

Italien möter Paraguay på måndag.

FAKTA

Truppen:

Målvakter: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari).

Backar: Salvatore Bocchetti (Genoa), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Christian Maggio (Napoli), Gianluca Zambrotta (AC Milan).

Mittfältare: Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (AS Roma), Gennaro Gattuso (AC Milan), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese), Andrea Pirlo (AC Milan).

Forwards: Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Fabio Quagliarella (Napoli).