Diegos VM-taktik – total lekstuga

”Alla i Argentina borde bara slappna av”

FOTBOLL

Diego Maradona har petat några av sina största stjärnor, strukit alla träningsmatcher, planerar att bara spela med mittbackar i försvaret och säger att alla bollar ska gå igenom Leo Messi.

Nu har dessutom bilder läckt ut på Argentinas minst sagt avslappnade träningar.

– Alla i Argentina borde bara slappna av, säger Maradona.

VM-lagen har de senaste veckorna legat i minutiöst planerade förberedelser och träningsmatchat intensivt för att få ihop lagen. Alla utom Argentina.

Sågar träningsmatcher

Under finslipningen inför mästerskapet har förbundskapten Diego Maradona nu infört en övning där det förlorande laget bestraffas av motspelarna. Hälften av storstjärnorna, inklusive Maradona själv, radar upp sig på mållinjen och låter övriga lagkamrater dundra bollar i baken på dem.

Legendarens träningsmetoder har ifrågasatts. 49-åringen valde dessutom att stryka alla träningsmatcher inför VM och istället bara låta spelarna ägna sig åt träning.

– Jag är inte orolig. Våra träningar tar oss upp till en nivå du inte kan uppleva under match. Det är dessutom riskabelt att spela träningsmatcher. Du kan få skador på spelarna, säger Maradona.

”Vill ha 23 vildkatter”

Det argentinska laget kommer nu till VM med ett skakig kvalspel och bara en träningsmatch mot Kanada från maj månad i ryggen. Men Maradona slår tillbaka mot kritiken.

– Jag vill ha 23 vildkatter som är redo att kämpa tills de faller av planen. Alla i Argentina borde bara slappna av.

Argentina inleder VM mot Lars Lagerbäcks Nigeria den 12 juni.