”Italien har inga superstjärnor längre”

Lippis oväntade utspel

FOTBOLL

Italien är regerande världsmästare men få tror på att laget kan upprepa den bedriften i Sydafrika.

Förbundskapten Marcello Lippi var rejält uppretad över kritiken om petade stjärnor och ett ålderstiget lag när italienarna i dag landade i Sydafrika.

– Låt oss vara helt ärliga. Det finns inte några superstjärnor i Italien längre, sade Lippi enligt AP.

Foto: AP
Marcello Lippi.

Antionio Cassano, Mario Balotelli och Francesco Totti finns inte med i det italienska landslag som ska försöka försvara VM-guldet från 2006. Inför turneringen har förbundskapten Marcelo Lippi fått mycket kritik för sin uttagningen och ett på pappret av många ansett svagt italienskt lag.

Slår tillbaka mot kritiken

När Lippi mötte pressen för första gången på plats i Sydafrika var 62-åringen rejält irriterad.

– Så fort det är dags för VM vill att ha uttrycka sin åsikt. Förra gången hängde alla på när det började gå bra för oss. Men den här gången kommer vi inte att tillåta att någon hoppar på tåget, sade Lippi.

Sågar de petade spelarna

Italiens spelmotor Andrea Prilo ser dessutom ut att missa hela gruppspelet på grund av en vadskada. Men förbundskaptenen säger att han har fullt förtroende för Milan-stjärnans ersättare.

– Enskilda spelare vinner inte VM. Låt oss vara helt ärliga. Det finns inte några superstjärnor i Italien längre. Det är inte direkt så att någon jag lämnade hemma skulle öka skickligheten i truppen heller, säger 62-åringen.