Läsarna: Vi håller på England i VM

Wennman: De är chanslösa

Foto: BILDBYRÅN, AP
FOTBOLL

England är svenska folkets favoritlag i VM.

Det visar Sportbladets undersökning där i skrivande stund över 28 000 röster har kommit in.

– De ska vara väldigt tacksamma om de når semifinalen, säger Sportbladets krönikör Peter Wennman.

Glöm Sven-Göran Eriksson, Lars Lagerbäck eller några sympatier för grannlandet Danmark. Svenska folket är obarmhärtiga i sitt val av favoritlag.

Döms ut som chanslösa

Det är inte heller skönspelande Spanien eller artisterna i Argentina som får vårt stöd. Istället har i skrivande stund 20,3 procent av de drygt 28 000 som röstat i Sportbladets undersökning sina sympatier hos de engelska landslaget.

Brittisk fotboll har en lång historia i Sverige och finns i många hjärtan sedan Tipslördag-tiden. Men trots det ivriga svenska hejandet så är England chanslösa, säger Sportbladet krönikör Peter Wennman.

– En plats i semifinalen ska de vara väldigt tacksamma för, då har de gjort det bra. Men de är chanslösa på att vinna. De har inte de spelmässiga kvalitéerna helt enkelt, säger Wennman.

”Rooney har varit makalös”

Det finns dock ett litet hopp för England och han stavas Wayne Rooney. Peter Wennman följer de engelska laget på plats i Sydafrika och han rapporterar om en anfallare i storform.

– Wayne Rooney har varit helt makalös på träningarna de senaste dagarna och ser fruktansvärt bra ut. Hela laget verkar vara i form även om det som hände Rio Ferdinand stör lite grann. Men det skulle ändå förvåna mig oerhört om de skulle vinna. Det är max semifinal. Kvartsfinal vore det normala.

FAKTA

Läsarnas favoritlag:

Vilket lag håller du på i fotbolls-VM?

1. England: 20,3 procent

2. Spanien: 16,4

3. Danmark: 10,2

4. Argentina: 8,7

5. Holland: 7,6

6. Brasilien: 7,4

7. Elfenbenskusten: 7,4

-

11. Nigeria: 2,8