”50 miljoner människor är besvikna på mig nu”

Green sågad i England natt efter jättetavlan

1 av 3 | Foto: Foto: GETTY IMAGES
Robert Green pressas av brittisk media.
FOTBOLL

RUSTENBURG / LONDON. Englands målvakt Robert Green skämde ut sig inför fotbollsvärldens ögon.

I natt sågades han hårt av brittisk press.

– Jag är säker på att 50 miljoner människor är besvikna på mig nu, säger han.

Brittiska tidningar går hårt åt West Ham-målvakten. ”Han måste bort. Nu.” är en rubrik i Sunday Express. Men Green hoppas på att få fortsätta spela.

– Det här kommer inte påverka mig. Jag vill fortsätta spela och representera mitt land, säger han till BBC News.

News of the world kallar honom ”tabbe-vakten” medan Daily Star Sunday använder en ordlek med Greens förnamn för att kalla honom ”skräp”.

– Jag borde ha räddat den. Det är verkligen en besvikelse, men nu har det hänt, säger Robert Green själv efter matchen.

”Ser hemskt ut”

Ingen förstår bättre hur han mår i dag än Premier League-kollegan Tim Howard.

Timmy, till vardags i Everton, trodde inte sina ögon när West Ham-Green släppte in USA:s billiga kvittering (1–1). Men han har sett det förr.

– Det händer med jämna mellanrum. Det ser hemskt ut, men målvakternas misstag syns ju alltid mest. Vi måste ha breda skuldror och ta smällarna. Jag känner sympati med Rob Green, säger Howard till Sportbladet.

Men sympati känner inte brittisk press i dag. Sunday Times skriver om ”den ultimata förloraren” medan Sunday People kallar det ”bottennivån på karriären”. Sunday Express är allra hårdast och tycker att ”han kan lika gärna åka hem nu”.

”Ångrar inget”

På presskonferensen efter matchen medgav Fabio Capello att resultatet var en besvikelse för Englands del men tyckte att hans lag spelat bra.

– Vi hade tillräckligt med målchanser för att vinna. Jag ångrar inte ett namn i min laguttagning. Och jag såg bra team spirit i andra halvlek, sa Fabio.

Tog du ut fel målvakt?

– Absolut inte. Alla kan göra misstag.

Är du besviken på Wayne Rooney?

– Nej, han rörde sig bra, men fick inte tillräckligt klara chanser.

Är du nöjd med Englands spel?

– Ja, vi gjorde en bra match.

FAKTA

Brittisk press om Greens målvaktstavla

”Det går inte att komma undan från det, a Green blunder inevery sense of the word. Han kan lika gärna åka hem nu.”

– Sunday Express

”Inget kan försvara den fasansfulla missen han gjorde på Clint Dempseys mål”

– Sunday People

David Seaman, David james, Paul Robinson, till och med Scott Carson - lyssnar ni? Era jättemissar i Englands mål fick sig en rejäl medtävlare igår.

– News of the world

...och här är andra tavlor i det brittiska landslaget

David Seaman, 2002

I VM-kvartsfinalen 2002 mot Brasilien fick Ronaldinho en frispark långt från mål. Seaman var beredd på ett inlägg och stod helt felplacerad. Bollen seglade över Seaman och målet betydde att Brasilien vann matchen med 2–1 och England blev utslaget. Seaman tog på sig skulden för målet.

David Seaman, 2004

n I sitt sista framträdande för det engelska landslaget svarade David Seaman för ytterligare en dundertavla. I kvalet till EM 2004 slog Makedoniens Artim Sakiri en hörna från vänster som gick direkt i mål. Matchen slutade 2–2 och Seaman sågades av pressen.

Scott Carson, 2007

I november 2007 spelade England EM-kvalmatch mot Kroatien och man fick inte förlora för att ha chansen att nå EM-slutspelet i Österrike/Schweiz. I den matchen gjorde Scott Carson sin tävlingsdebut för England och han svarade för en dundertavla. Han missbedömde studsen helt på ett långskott, England förlorade med 3–2 och missade EM.

P. Robinson, 2006

I EM-kvalet mot Kroatien fick Paul Robinson ett bakåtpass från Gary Neville som han skulle rensa. Men bollen studsade retfullt över foten och in i mål, och England förlorade matchen.