Här skäller Maradona ut Lasse Lagerbäck

Svensken svarade med hånleende och flydde planen – utan att tacka Maradona: ”Argentina hade hela tiden en fördel hos domarna”

1 av 6
Maradona tar ett snack med fjärdedomaren om situationen....som först bara svarar med ett leende och sedan inte bryr sig om Maradona mer.Maradona gillar inte det han ser och riktar sin irritation mot Lagerbäck...Nigeria svarar med att spela ner bollen djupt på argentinsk planhalva. När Nigeria får en spelare skadad spelar Argentina ut bollen över sidlinjen.oense Stämningen var inte den bästa mellan de båda förbundskaptenerna. Under matchen skällde Maradona bland annat ut Lagerbäck, och efter matchen var svensken på mycket dåligt humör.
FOTBOLL

JOHANNESBURG. Maradona rasade på Lagerbäck.

Lagerbäck förbannade svensk media.

Roland Andersson sågade domarna.

– Argentina hade hela tiden lite fördel hos domarna, säger Andersson efter Nigerias premiärförlust.

Argentina besegrade Nigeria i VM-premiären i en tämligen snäll match. Då var stämningen desto sämre vid sidan av planen och efteråt.

Sportbladets bilder visar hur Diego Maradona blir vansinnig på Lars Lagerbäck redan efter en kvart.

Maradona tycker att Lagerbäcks Nigeria är osportsligt när man slår ner bollen långt ända till Argentinas målvakt sedan Juan Sebastian Veron spelat ut bollen till inkast i bra läge på grund av en skada på en nigeriansk spelare.

Lagerbäck svarar bara Maradona med ett hånleende.

När sedan slutsignalen går lämnar Lagerbäck arenan i vredesmod utan att tacka varken Maradona eller domarna för matchen, vilket är kutym.

Målet – ett misstag

På presskonferensen efteråt är Lagerbäck på mycket dåligt humör.

– Jag är oerhört besviken på resultatet. Ett misstag skapade hörnan som de gör mål på. Och på hörnan står vi och sover, säger han.

– Annars hade vi haft en poäng i dag – minst.

När Lagerbäck sedan får frågan av en svensk journalist om varför han inte skakade hand med Maradona efteråt blir han riktigt upprörd.

– Det finns inget som säger att det är kutym att göra det direkt efter matchen. Det kan du göra när du vill, fräser Lagerbäck och vägrar svara på om han gjorde det senare.

När en engelsk journalist fortsätter fråga i ämnet svarar Lagerbäck:

– Jag har inget emot att skaka Maradonas hand. Jag sa hej till honom inför matchen. Jag förstår inte frågan. Det är en svensk journalist här, det är typiskt för honom tror jag.

”Fördel hos domarna”

Roland Andersson tackade inte heller Maradona eller domarna direkt efter matchen utan sa bara något irriterat till fjärdedomaren innan han lämnade planen.

– Vi kände att Argentina hela tiden hade lite fördel hos domarna, säger Andersson till Sportbladet.

– De fick till exempel frisparkar utanför straffområdet; det fick inte vi.

Får Argentina fördelar för att de är ett ”storlag”, tror du?

– Det är alltid en viss psykologi i det. Mindre lag och mindre kända spelare får kämpa lite hårdare.

De nigerianska spelarna höll med Andersson.

– Domarna favoriserade Argentina i dag. Vi är besvikna på dem, säger anfallaren Yakubu.