USA vill blåsa England på VM–slutspelet 2018

Foto: AP
USA-fans i VM i Sydafrika.
FOTBOLL

Först tog USA en pinne av England.

Nu hoppas de sno VM 2018 från engelsmännen också.

Den 2 december i år kommer FIFA att meddela vilka länder som får arrangera VM 2018 och 2022. Det talas mest om att FIFA vill att VM 2018 spelas i ett europeiskt land, där England ses som den största favoriten. Men stärkta av gårdagens 1-1-resultat mot engelsmännen vägrar USA att ge upp sin ansökan.

– Vi visste om FIFA:s inställning redan den dagen då vi lämnade in vår ansökan, och inget har förändrats, säger Sunil Gulati, ordförande i det amerikanska fotbollsförbundet till ESPN.

Australien drog sig tillbaka

Flertalet länder har ansökt om båda slutspelet, men Australien valde i förra veckan att dra tillbaka sitt bud för 2018, eftersom FIFA vill ge det till ett europeiskt land.

– Vi har diskuterat med FIFA i månader och det är med anledning av detta som vi har bestämt oss för att enbart fokusera på VM 2022, sa Frank Lowy, ordförande för landets ansökningsgrupp.

Ger sig inte än

I oktober väntas Joseph Blatter tillkännage om enbart europeiska länder kan komma ifråga för VM 2018, och fram till dess tänker USA inte göra som Australien.

– Jag kan inte förstå varför vi skulle ge upp redan nu, säger Gulati.

England rankas som den största favoriten för VM 2018, men får hård konkurrens av bland andra Ryssland, Spanien/Portugal och Holland/Belgien. Till 2022 har bland annat Qatar lämnar in en ansökan.

VM 2014 spelas i Brasilien.