VM:s JÄTTAR

Serbien är längsta laget – Chile är en decimeter kortare

FOTBOLL

Här har ni VM:s riktiga jättar.

Serbien har med sin snittlängd på 186 centimeter den längsta truppen och den största spelaren i anfallsmonstret Nikola Zigic, 202 centimeter lång.

Nikola Zigic.

Storleken har ingen betydelse.

Eller?

Frågan är hur Serbien uppfattar klyschan. Sportbladets sammanställning visar att Serbien har den längsta truppen i VM.

Snittlängden slutar på 186 centimeter och det krävs inte en raketforskare för att räkna ut att det är anfallsjätten Nikola Zigic som drar upp snittet rejält.

Löpningen hans svaghet

Men sina 202 centimeter är han turneringens längsta spelare, skuggad av Englands Peter Crouch. Zigic är grym i luftrummet, förlorar sällan en nickduell och är vass på fasta situationer.

Dock är löpningen, av naturliga skäl, inte hans starka sida.

Under sin tid i Valencia hyllades jätten, som nästa säsong lirar i Birminghamn, av dåvarande anfallskollegan David Villa.

– Jag tycker att han är en fantastisk spelare. Han är verkligen stor, en bra huvudspelare och är även bra med fötterna, har den spanska storstjärnan tidigare sagt till Valencias hemsida.

”Jag är överlycklig”

Birminghamntränaren Alex McLeish skräder inte heller han orden utan hyllar Serbiens storväxte nyckelspelare i tidningen The Sun.

– Jag är överlycklig att han skrev på för oss. Jag har sett honom från tiden i Santander och Valencia och jag är imponerad.

Chile har den kortaste truppen i VM.

Med snittlängden 176 centimeter är sydamerikanerna en decimeter kortare än monstergänget i Serbien. Turneringens kortaste spelare är engelsmannen Aaron Lennon med sina 165 centimeter.

I dag går Serbien in i VM när de möter Ghana i sin öppningsmatch.