Italien håller andan

Buffon ryggskadad: Kändes som VM var över

FOTBOLL

Det var bytet som skrämde slag på hela Italien.

Världsmålvakten Gianluigi Buffon tvingades kliva av redan i paus mot Paraguay.

– Det kändes som att en muskel hade gått av och att mitt VM var över, säger Gianluigi Buffon.

Hela Italien stannade upp. Ut från omklädningsrummet efter pausvilan kom inte världsmästarmålvakten Gianluigi Buffon, 32, utan reservmålvakten Federico Marchetti.

Buffon var en av de allra största hjältarna när Italien tog hem VM-guldet för fyra år sedan och släppte då bara in ett enda spelmål – ett självmål av Cristian Zaccardo.

Nu låg han kvar i omklädningsrummet med svåra smärtor i ländryggen och de italienska supportrarna fruktade det värsta. Redan under uppvärmningen kände han att något inte stod rätt till.

– Men han trodde ändå att han skulle klara av det. I stället låste sig ryggen i slutet av första halvlek och han var tvungen att byta, förklarar förbundskaptenen Marcello Lippi.

En lätt sträckning

En förtvivlad Buffon trodde att drömmen om ett nytt VM-guld var över.

– Det kändes som att en muskel hade gått av och förstört allting för mig.

Men en undersökning visade på något annat.

– Det verkar som tur var bara vara en lättare sträckning i ischiasnerven. Med behandling ska jag förhoppningsvis kunna vara tillbaka om två dagar, säger Buffon till italiensk media.

Läkarrapporterna i natt gav dock inga säkra besked, och det är ännu oklart om han kan stå i mål redan på söndag mot Nya Zeeland.

Cagliarimålvakten Marchetti är orutinerad i de här sammanhangen, men hade inte mycket att göra när Italien pressade på för en kvittering i andra halvlek. Detta efter att Daniele De Rossi missat sin markering i den 39:e minuten och tillåtit Antolin Alcaraz nicka in ledningsmålet på en frispark. I princip första målchansen laget hade.

”Förtjänade segern”

De Rossi tog dock revansch på sig själv i den andra halvleken. På en hörna höll han sig framme efter att målvakten Villar totalmissat en utboxning och tryckte in kvitteringen.

– Vi förtjänade segern, det här var en stor besvikelse för oss, säger Lippi.