Drogba frälste inte ”Svennis”

Stjärnan hoppade in mot Portugal – men matchen slutade mållös

FOTBOLL

Med 25 minuter kvar bytte Sven-Göran Eriksson in stjärnan Didier Drogba.

Men målen uteblev.

Elfenbenskusten–Portugal slutade 0–0.

Foto: TV4

Elfenbenskustens svenske förbundskapten Sven-Göran "Svennis" Eriksson väntade in i det sista – men förgäves. Anfallaren Didier Drogba ansågs inte vara helt frisk från armbrottet och fick därmed inleda VM-premiären på bänken. I stället valde Svennis att starta med Gervais Kouassi.

Elfenbenskusten mot Portugal skulle bli en VM-match i samma anda som Tysklands överkörning av Australien.

Och visst gav inledningen av mötet på Nelson Mandela Bay i Port Elizabeth indikationer på att gå hand i hand med de stora förhoppningarna.

Kanon i stolpen

Redan i den elfte minuten vände Cristiano Ronaldo bort Yaya Toure, innan han skickade iväg en projektil från långt håll som träffade målvaktens Boubacar Barrys högra stolpe.

Men sedan hamnade alla förväntningar på kant.

Efter Ronaldos ramträff förvandlades spelet till en tät och jämn kamp där den sprudlande offensiven var obefintlig. Uppvisning handlade i stället om hur defensiv fotboll ska spelas.

Elfenbenskusten spelade kompakt, krympte ytorna för Portugal och hade hård bevakning på stjärnan Ronaldo.

Mållöst

Portugal låg i sin tur ständigt rätt i positionerna och skar av alla möjliga spelvägar för Elfenbenskusten.

Efter en ganska tråkig och chansfattig match – bortsett Cristiano Ronaldos projektil i stolpen – tände det till i 65:e minuten. Svennis aviserade för byte – och när Drogba ersatte Salomon Kalou nådde publikvrålet orkanstyrka.

Drogba – som spelade med ett specialskydd för sin skadade armbåge – fick en bra chans att avgöra då han fick en djupledspassning av Keita i slutskedet. Men han fick bara halvträff med vänstern och chansen rann ut i sanden.

I samma grupp ingår Brasilien och Nordkorea som möts senare på tisdagskvällen.