”Domaren förtjänar inte att få vara här”

Sydafrika rasar efter domartabben

FOTBOLL

Sydafrika är på väg ur VM och laget rasar nu mot domaren Massimo Busacca.

Varken straffen eller utvisningen som föranledde det avgörande 2-0-målet var korrekt då Luis Suárez var offside innan han fälldes av målvakten Khune.

– Jag hoppas att jag slipper se honom (Busacca) i någon match någon mer gång, säger Sydafrikas förbundskapten Carlos Alberto Parreira till AP.

Luis Suárez frispelades på djupet, vände inåt planen och föll efter en närkamp med målvakten Itumeleng Khune i matchens 77:e minut. Domaren Massimo Busacca pekade direkt på straffpunkten och visade ut Khune.

Diego Forlán kunde sedan förvalta straffen och avgöra matchen med sitt andra mål för dagen. Men straffen och utvisningen borde aldrig ha dömts.

Kostsamt för Sydafrika

Reprisbilder från situationen visar hur Suárez är offside när bollen, via ett knä, styrs fram till honom.

– Jag har inte sett situationen ordentligt eftersom det var spelare framför mig. Men spelarna är väldigt upprörda, väldigt besvikna. Alla säger att det var det sämste domaren så här långt. Han gav gula kort där det inte var några gula kort, säger förbundskaptenen Carlos Alberto Parreira.

Krävs ett mirakel

Domarmisstaget ser ut att bli kostsamt för hemmanationen Sydafrika. Laget fick avsluta matchen med tio man på planen och förlorade med 0-3. Nu krävs ett mirakel om ”Bafana Bafana” inte ska åka ur VM redan i gruppspelet.

Seger krävs nu mot favoriten Frankrike samtidigt som resultaten i Frankrike-Mexico och Mexico-Uruguay måste gå sydafrikanernas väg.

– Domaren förtjänar inte att få vara här, säger Sydafrikas förbundskapten Carlos Alberto Parreira till AP.

– Jag hoppas att jag slipper se honom i någon match någon mer gång.