”Extremt besviken på domarteamet”

Lagerbäck rasar mot domaren och Fifa

FOTBOLL

Lars Lagerbäck fick flera tillsägselser av domaren under förlustmatchen mot Grekland.

Efter matchen gick den så normalt lugne Lagerbäck till verbal attack mot domarteamet och Fifa.

– Jag är så extremt besviken på domarna, säger Lagerbäck.

Foto: AFP
Omtyckt Lars Lagerbäck har gjort succé som förbundskapten, åtminstone enligt spelarna som nu vill behålla honom även efter VM.

Lars Lagerbäcks Nigeria hade kontroll på matchen mot Grekland och var i ledning med 1-0. Då visades Sani Kaita ut för en ful eftersläng sedan han sparkat en grekisk spelare på benet med dobbarna.

”Kan inte se varför”

Renan under matchen visade Lagerbäck tydligt sitt missnöje och fick flera gånger tillsägelser av domarteamet. På presskonferensen efter 1-2-förlusten kunde inte svensken vara tyst längre.

– Jag har varit med länge och man går till VM vart fjärde år. Jag är så extremt besviken på domarna. De informerar oss innan matchen om hur allt ska fungera och sedan är det fem domare som visar ut en spelare och inger ser, i alla fall inte jag, kan se varför.

Rasar mot bristande dialog

Lars Lagerbäck är normalt väldigt försiktig i sina uttalanden. Men från podiet, framför en stor skara journalister, gick Nigerias förbundskapten till hård verbal attack mot domaren Oscar Ruiz och Fifa för den bristande dialogen med domarteamet.

– Vi kunde inte tala med domarna efter matchen eller få förklarat varför spelaren blir utvisad. Jag är extremt besviken på att vi inte kan ha dialogen alla öskar. Allt avgörs på tre matcher i VM och man får bara chansen vart fjärde år.

Tycker du är utvisningen var felaktig?

– Jag kunde inte se vad som hände. Eller om något hände. Det jag hört är att han sparkade honom med sulan på benet. Men sedan håller den grekiske spelaren sig för huvudet. Men jag vet faktiskt inte, jag kunde inte se något.