Diego Maradonas märkliga segervapen

Guldtidning, glass och
uppvärmda toalettsitsar

Foto: AFP
GULDTIDNINGEN PÅ INNERPLAN Maradona hade med sig ett exemplar av en tidning från 1986 när Argentina i dag värmde upp inför matchen.
FOTBOLL

Uppvärmda toalettsitsar, obegränsat med glass och tre desserter till varje mål mat.

Där har ni några av vapnen som Diego Maradona hoppas ska ge Argentina VM-guld.

Till matchen mot Sydkorea använde legendaren dessutom guldtidningen från 1986 för att peppa sina spelare.

Foto: AFP

Diego Maradona förde 1986 Argentina till VM-guld och tog samtidigt steget upp som en historiens bästa fotbollsspelare. Legendaren spelade samtliga minuter i turneringen och hans två mål i kvartsfinalen mot England, Guds hand och soloprestationen från egen planhalva, kommer för alltid att leva vidare i fotbollshistorien.

Blekt och åldrad

Inför årets mästerskapet sade förbundskaptenen att dagens storstjärna Leo Messi var tvungen att upprepa samma bedrift som han själv gjorde 1986 och leda landet till VM-guld. För att påminna Messi och tända spelarna ytterligare hade Maradona med sig en tidning till dagens match mot Sydkorea.

Den åldrade och blekta tidningen var från guldnatten 1986 och bar rubriken ”Världsmästare”.

Men Maradonas speciella uppladdning inför matcherna stannar inte där. Legendaren har lämnat en kravlista till lyxhotellet där laget bor och det handlar inte bara om tidningar från 1986.

Uppvärmd toalettsits

49-åringen har även sett till att hela laget får tre olika desserter till varje varmrätt som serveras under mästerskapet. Skulle sockersuget inte mättas av det har förbundskaptenen även, efter önskemål, tillgång till glass dygnet runt.

Maradona verkar också ha tänkt på hela näringskedjan i kroppen. Inför mästerskapet krävde han en renovering av sitt badrum på hotellet. Två specialbeställde bidéer flögs in till uppfräschningen som gick loss på motsvarande 16 000 kronor. Men då kallas också legendarens specialbeställda toalett, med eluppvärmd sits, för ”den bästa toaletten i världen” av tillverkaren.

Klackade

Under matchen mot Sydkorea var Maradona mer aktiv än någonsin. Från sidlinjen gestikulerade han och skrek för fullt.

Mitt under matchen visade han också vilken artist han fortfarande är. Med en känslig klack drog han ned stort jubel i Johannesburg.

En förlupen boll studsade ut mot Argentinas avbytarbänk och Maradona passade på att visa att han fortfarande kan när han klackade bort Jabulani med sin beundrade vänsterfot.

Skillnaden mellan honom och, säg Lars Lagerbäck, blev på nytt ytterst påtaglig.

FAKTA

Delar av kravlistan:

Glass dygnet runt

Tre desserter till varje varmrätt

Specialbeställda bidéer

Renovering av badrum

Eluppvärmd toalettsits

ARTIKELN HANDLAR OM