RÖSTA: Vilket VM-mål är snyggast?

FOTBOLL

"Snyggaste målet - odiskutabelt", sa Tony Gustavsson i SVT när Higuain satte 4-1 till Argentina.

Så varför inte ta och diskutera frågan, här och nu.

Här är Sportbladets favoriter till VM:s snyggaste mål - hittills. Vilka är era?

5) Miroslav Klose, 2–0 Tyskland–Australien

Det var som en fläkt av den fantastiska svenska sommaren 1994. Klose flög högt, högt, hann före målvakten och nickade bollen i mål i bästa Kennet Andersson-stil. Och Kennet-mål måste bara med på listan.

4) Diego Forlan, 1–0 Uruguay–Sydafrika

Skottet i Pretoria som tystade vuvuzelorna. Forlan slog till från långt håll, touchade lätt på en försvarare och bollen dök snabbt ner under ribban.

3) Gonzalo Higuain, 4–1 Argentina–Sydkorea

Det perfekta anfallet™. En mall av hur Argentina anföll i denna matchen med suveräna kombinationer på offensiv planhalva. Avslutas med en nick från Higuain i bortre hörnet.

2) Maicon, 1–0 Brasilien–Nordkorea

Brassen löpte ner mot kortlinjen, vred kroppen i 90 grader och tryckte in bollen mellan den nordkoreanske målvakten och stolpen. Det spelade ingen roll att vinkeln var i det närmaste obefintlig. Prestationen, däremot, var enorm.

1) Siphiwe Tshabalala, 1–0 Sydafrika–Mexiko

Han har inte bara VM:s coolaste namn - han har gjort det snyggaste målet också. Avslutet på djupledsbollen kan man inte se sig mätt på - en vänstermissil rakt upp i krysset som fick en hel hemmanation att drömma. Nu behövs något liknande för att hålla dem vid liv i detta VM.