Gerrard: Finns inga ursäkter

England utbuat efter nytt fiasko

Foto: ANDREAS BARDELL
FOTBOLL

England gick av planen mållösa mot Algeriet efter en av VM:s sämsta matcher.

Det favorittippade laget är nu på väg mot ett praktifiasko om inte något drastiskt händer med det engelska spelet.

– Det finns inga ursäkter, säger lagkaptenen Steven Gerrard.

England skapade i stort sett bara en chans värd att nämna mot Algeriet. Den brände Frank Lampard i höjd med straffpunkten med ett dåligt vänsterskott. Mer klarade inte världsstjärnorna av att skapa och matchen mot den förväntade slagpåsen slutade mållös.

Rooney helt osynlig

Domen mot de engelska spelare lär blir hård i inhemsk media i morgon. Storstjärnan Wayne Rooney var återigen osynlig och ett stort frågetecken är nu det som präglar det engelska laget.

– Jag är inte nöjd, vi behöver bli bättre. Vi vill stanna till de senare omgångarna och då måste vi bli bättre. Vi var inte tillräckligt bra i dag, säger Gerrard.

Förbundskapten Fabio Capello använda alla sin tre byten men varken Peter Crouch, Shaun Wright-Phillips eller Jermaine Defoe lyckades lyfta det brittiska spelet. När domaren blåste av matchen var den fortfarande mållös och det engelska laget buades ut av de tillresta fansen.

– Jag är inte nöjd i dag, vi är inte tillräckligt bra. Vi är inte tillräckligt aggressiva och vi vann aldrig tillbaka bollen, säger lagkaptenen.

Carragher avstängd

Som om det inte vore nog drog dessutom mittbacken Jamier Carragher på sig en varning och är avstängd i nästa match.

En match mot gruppettan Slovenien som England måste vinna om inte Algeriet skräller mot USA. En uppgift som innan VM förmodligen hade betecknats som bekväm för storstjärnorna i England. Men efter insatserna mot USA och framförallt dagens mot Algeriet är pressen helt plötsligt stor på laget som inte lyckats komma i närheten av sin potential.

– Det finns inga ursäkter men vi vet vilket jobb vi måste göra och det är att vinna sista matchen. Det innebär mer press men det måste du kunna hantera på den här nivån, säger Gerrard.

FAKTA

England–Algeriet 0–0

Varningar, England: Jamie Carragher. Algeriet: Medhi Lacen.

Domare: Ravsjan Irmatov, Uzbekistan.

Publik: 64 100. (Kapstaden)

England (4–4–2): David James – Glen Johnson, Jamie Carragher, John Terry, Ashley Cole – Aaron Lennon (Shaun Wright–Phillips 63), Steven Gerrard, Frank Lampard, Gareth Barry (Peter Crouch 84) – Emile Heskey (Jermain Defoe 74), Wayne Rooney.

Algeriet (4–5–1): Rais Mbohli – Madjid Bougherra, Rafik Halliche, Anthar Yahia, Nadir Belhadj – Foued Kadir, Hassan Yebda (Djamel Mesbah 89), Karim Matmour, Medhi Lacen, Karim Ziani (Adlene Guedioura 80) – Ryad Boudebouz (Djamel Abdoun 74).

Skott totalt: 15–11.

Skott på mål: 6–1.

Frisparkar: 13–13.

Hörnor: 10–3.

Offside: 1–3.

Bollinnehav i %: 48–52.