”Ska han hugga av armen eller?”

Hindrade mål men blev utvisad

FOTBOLL

Australien hade ledningen mot Ghana och var på väg att skaffa sig ett bra utgångsläge i grupp D.

Då räddade Harry Kewell laget från ett baklängesmål men blev utvisad och bjöd på en straff i samma situation.

– Domaren har förstört mitt VM, säger Kewell.

Australien hade en jättechans att skrälla mot Ghana efter att fumlande målvakten Richard Kingson bjudit Brett Holman på ledningsmålet. Det var då Harry Kewell blev lagets stora räddare och syndabock en och samma person.

”Försökte spela enligt reglerna”

Ghana var på väg att få in kvitteringen efter 24 minuter men som en räddande ängel offrade Kewell sig och räddade bollen på mållinjen med handen. Domaren Roberto Rosetti uppfattade dock det regelvidriga i räddning och blåste för straff.

Skadedrabbade Kewell, som gjorde sin första match för turneringen, blev dessutom utvisad. Straffen tog Ghanas Asamoah Gyan och kvitterade till 1-1.

– Jag försökte inte ta den med handen, jag försökte använda bröstet och spela enligt reglerna. Men domaren såg situationen på ett annat sätt och det var han nog ensam om. Han har förstört mitt VM, säger Kewell.

Han fick stöd av en rasande Pim Verbeek, förbundskapten för Australien.

– Det är definitivt inget rött kort. Vad ska han göra med sin arm? Hugga av den?

Illa ute i gruppen

Kewell var bedrövad efter händelsen och leddes ut till omklädningsrummet. Därifrån fick han se sitt decimerade Australien och motståndaren Ghana turas om att bränna jättelägen. Matchen slutade ändå oavgjord, 1-1. Ett resultat inget av lagen önskade.

Australien hade, om Ghana bränt straffen, gått upp på samma poängsumma (tre pinnar) som alla övriga lag i gruppen. Nu har laget bara en poäng inför den avslutande matchen mot Serbien. Australien måste nu hoppas att Tyskland tar en storseger mot Ghana, eller att Ghana skrälller, samtidigt som man själva slår Serbien för att VM-drömmen ska leva vidare.

Harry Kewell får även följa det dramat från sidan eftersom han nu per automatik stängs av.