Hackkycklingen hela Danmarks VM-hjälte

Rommedahls revansch i VM

FOTBOLL

Han är danska landslagets mest ifrågasatta spelare men förbundskapten Morten Olsen har alltid hållit hårt i sin favorit.

I dag fick Dennis Rommedahl sin stora revansch när han blev hela Danmarks hjälte efter att ha avgjort matchen mot Kamerun.

– Jag är trött nu men väldigt nöjd, säger 31-åringen.

I Sverige har Anders Svensson länge fått mycket kritik i det svenska landslaget. Men det är inget mot vad Dennis Rommedahl har fått utstå i Danmark.

Varit ifrågasatt

31-åringen har varit ifrågasatt så länge Morten Olsen varit förbundskapten men Olsen har alltid gett mittfältaren sitt stöd och alltid inkluderat honom i sina trupper. I dag fick både förbundskaptenen och Rommedahl sin revansch.

Danmark i var i brygga och på väg ur VM efter att Christian Poulsen bjudit Samuel Eto'o på ett ledningsmål. Då satte Simon Kjaer igång ett drömanfall.

Backen slog en perfekt krossboll till Rommedahl på högerkanten. 31-åringen bröt in i planen och serverade Nicklas Bendtner som kvitterade i öppet mål.

– Vi får en skitstart men vi klarar av det. Vi böjar spela mer boll och kommer fram till chanser, säger Rommedahl.

Över 35 skott

Efter 61 minuter fick sedan Rommedahl, på egen hand, hela Danmark att explodera. Ajax-spelaren vände bort sin försvarare, vände in och skruvade in segermålet i det bortre hörnet med vänsterfoten.

– Det är skönt men det viktigaste är att vi vinner. Det var hårt i slutet men nu har vi ett bra läge, säger Rommedahl.

Matchen slutade 2-1 trots över 35 skott i matchen och mängder med möjligheter för båda lagen. Bland annat missade både John Dahl Tomasson och Samuel Eto'o varsitt öppet mål.

Rommedahls fantastiska prestation gör att Danmark nu har allt i egna händer inför den sista omgången. Seger mot Japan och danskarna är i åttondelsfinal.