Lippi: Måste se upp med huvudspelet

Italien fruktar fasta situationer

FOTBOLL

VM har hittills bjudit på ett par skrällar, men få förväntar sig att en sådan ska inträffa mellan Italien och Nya Zeeland. Trots det är förbundskaptenen Marcello Lippi något ängslig inför eftermiddagens möte i den vidöppna gruppen.

– Vi har massor att förlora, säger han inför ödesmötet.

Foto: Giuseppe Bellini/Getty Images

De regerande mästarna dras med både skadeproblem och svagt målskytte inför gruppspelets andra match. Skrällvarning då? Ja, om man får tro Lippi så kan Gli Azzurri stöta på problem på hörnor och frisparkar, precis som mot Paraguay.

– Självklart fruktar vi inte Nya Zeeland för deras tekniska färdigheter, men de är farliga på fysisk nivå och i luftspelet. Det innebär att vi måste vara vaksamma på fasta och hålla bollen på marken, säger han.

Massor att förlora

Gianluigi Buffon saknas som bekant på grund av sitt diskbråck, och ersätts den här gången från start av Cagliari-målvakten Federico Marchetti, som hoppade in i halvtid i mötet med Paraguay.

För Italien väntar en match där alla förväntar sig att de vinner.

– Vi har massor att förlora, eftersom gruppen är helt jämn, så vi måste arbeta hårt, säger Lippi.

Målskyttet - Lippis huvudvärk

Men det är inte försvarsspelet som är Lippis största huvudvärk för tillfället. Truppen saknar kreativitet på mittfältet och anfallarna Vincenzo Iaquinta och Alberto Gilardino var bleka senast. Och på mittbacken Fabio Cannavaro märks frustration kring lagets anfallsspel.

– Om vi har problem med målskyttet? Det är inte mitt problem, jag är försvarare.

I den första omgången blev det samma resultat i båda matcherna: Italien-Paraguay (1-1) och Slovakien-Nya Zeeland (1-1).

Matchen börjar klockan 16.00 och sänds av SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM