Lagerbäcks svar till Sydkorea: Jag skulle aldrig prata om det så

FOTBOLL

DURBAN. Sydkoreas förbundskapten Jung-Moo Huh skickade en kaxig passning till Lars Lagerbäck och Nigeria om att man redan har schemat klart för åttondelsfinalen.

I kväll svarade Lagerbäck:

– Jag skulle aldrig prata om det så på en presskonferens.

Foto: FOTO: AFP
Vakna, Lasse – det är dags för ödesmatch.

Sydkoreanerna är fyllda av självförtroende inför avgörandet mot Nigeria i morgon.

Tidigare i dag skickade förbundskaptenen Jung-Moo Huh en passning till kollegan Lagerbäck och Nigeria när en koreansk reporter frågade:

Vad säger du – kan vi i media boka in vår resa till Port Elizabeth (där tvåan i grupp B spelar åttondelsfinal) redan nu?

– Ja, vi ska se till att vi går vidare. Vi har redan vårt schema klart för åttondelsfinalen. Vi är en och samma trupp, svarade Huh med adress till det sydkoreanska ”drevet”.

”Skulle aldrig göra det”

I kväll svarade Lagerbäck på sin presskonferens:

– Det är klart att man planerar för att gå vidare i turneringen. Det har jag gjort varje gång jag varit med i ett mästerskap. Men jag skulle aldrig ta upp det med spelarna eller göra som den sydkoreanske förbundskaptenen och prata om det på en presskonferens.

Lagerbäck fick också frågan om chanserna i morgon, där han och Nigeria behöver vinna mot Sydkorea samtidigt som Argentina slår Grekland.

– Jag förväntar mig att Argentina slår Grekland.

Maradona vilar stjärnor

Det verkar som om Maradona och Argentina kommer att vila flera av sina bästa spelare och ställa upp med något av ett b-lag – kommentar?

– Det är tränarens beslut. Jag har ingen åsikt om det egentligen. Han får göra som han vill och göra det som är bäst för sitt Argentina. Jag respekterar det förstås, sa en defensiv Lagerbäck.

Dödshoten mot Sani Kaita, som så onödigt drog på sig ett rött kort mot Grekland och fällde det egna laget, togs upp flera gånger på presskonferensen och till slut försökte den profilstarke presschefen Idah Peterside ta ner allvaret i hoten genom att betona att det inte fanns några ”officiella dödshot” mot Kaita samt göra en, kanske något klumpig, jämförelse.

– ”Jag ska döda dig” för oss nigerianer betyder mer ”Jag tycker inte om dig”. Det är skillnad om till exempel en tysk skulle säga det då är du död inom en vecka, sa Peterside, som till vardags är pastor i Sydafrika.

Uttalandet väckte munterhet i lokalen och till och med Lars Lagerbäck drog på smilbanden något.