Hodgson pekas ut som Capellos efterträdare

Uppgifter i England – kan ta över om VM slutar i fiasko

Foto: AP
FOTBOLL

Fabio Capellos framtid som engelsk förbundskapten blir allt mer osäker.

Italienaren sägs vara beredd att säga upp sig om England inte går vidare från gruppspelet i VM – och nu pekar brittisk press ut Roy Hodgson som hans efterträdare.

– Roy har alltid velat ha jobbet som engelsk förbundskapten, säger en källa till The Sun.

Sportbladet rapporterade i går att Fabio Capello lämnar rollen som engelsk förbundskapten om nationen förlorar den sista gruppspelsmatchen mot Slovenien.

Detta trots att han nyligen skrivit på ett nytt kontrakt som gör det omöjligt för det engelska fotbollsförbundet (FA) att sparka honom utan full lön i fyra år framåt.

Om italienaren misslyckas med att ta laget till åttondelsfinal ska han dock vara villig att kompromissa, och lämna posten för en klumpsumma på 100 miljoner kronor.

Vill ha Hodgson

Enligt brittisk press har FA redan nu börjat leta efter en efterträdare – och man ska ha fastnat för Fulhams succécoach Roy Hodgson.

Den förre Malmö FF-tränaren har under en längre tid kopplats ihop med Liverpool som är på jakt efter en ersättare till Rafael Benitez.

Om man får tro tidningen The Sun kan han snart ha dubbla anbud att ta ställning till.

– Roy är väldigt patriotisk och har alltid velat ha jobbet som engelsk förbundskapten, säger en källa inom Fulham till tidningen.

– Men han skulle aldrig vilja kasta ut Fabio Capello.

Höll krismöte

England har inte alls levt upp till de högt ställda förväntningarna under VM och så sent som i går höll laget krismöte där spelare och Capello fick ventilera sina åsikter.

När Chelseastjärnan Frank Lampard i dag mötte pressen fick han frågan om han ville ha kvar Fabio Capello som förbundskapten.

– Jag har gillat att jobba med honom. Så...ja, jag ser helst att han blir kvar, sa Lampard.