VM-domarna som petas efter missarna

Nobbas efter bortdömt mål

FOTBOLL

Det är inte bara Martin Hansson som får kalla handen av Fifa i de kommande åtta matcherna. Även kvartetten Koman Couilbary, Stephane Lannoy, Massimo Busacca och Alberto Undiano får stå tillbaka efter att ha varit inblandade i ett par kontroversiella domslut.

Foto: FOTO: GETTY IMAGES
dumt dömt Alberto Undiano visade ut Miroslav Klose – och har dömt färdigt i VM.

Coulibary från Mali blåste för frispark när USA var i färd med att vända matchen till 3-2. Reprisbilderna visade att målet borde ha godkänts.

När Fifa i dag presenterade de domare som fått förtroendet att döma de sista gruppspelsmatcherna var Coulibary förbisedd.

Detsamma gäller för två domare som stod för varsin hård utvisning.

Visade ut Kaká

Spanjoren Alberto Undiano visade ut Tysklands Miroslav Klose efter två varningar, och tyskarna förlorade den viktiga matchen mot Serbien.

Franske Stephane Lannoy visade ut Kaká efter sin armbåge mot Elfenbenskusten i går, och missade dessutom att Luis Fabiano tog med handen i samband med sitt andra mål. Fifa valde att inte gå vidare med hans namn i den här uttagningen.

Schweiziske Massimo Busacca, högt rankad inom Uefa, fick mycket kritik från sydafrikanskt håll efter att ha dömt straff och visat ut målvakten Kuhne i ett läge där Uruguays Luis Suarez var offside.

"Vill slippa se honom"

Efter matchen hoppades förbundskaptenen Carlos Albero Parreira att "han skulle slippa se honom döma igen".

Han verkar ha fått sin önskning uppfylld. Åtminstone de kommande åtta matcherna.