Lagerbäcks lag slöast

Sprungit tre mil kortare än Sydkorea: De passar oss

FOTBOLL

DURBAN. Det skiljer inte bara tre poäng mellan Nigeria och Sydkorea.

Det skiljer också tre mil – i löpning.

Men Nigeria lär vara VM:s ”slöaste” lag också efter kvällens match och Lagerbäck tänker låta koreanerna springa i kväll.

– De passar oss bra, säger svensken.

De har fysiken och tekniken.

Lars Lagerbäck har gett dem organisationen.

Ska Nigeria börja spring i kväll också för att besegra Sydkorea i måstematchen?

Den officiella statistiken från Fifa visar nämligen att Lars Lagerbäcks gäng så här långt bara har sprungit 179 kilometer mot koreanernas 212.

Sprungit minst av alla

Nigeria är faktiskt hela VM:s ”slöaste” lag då de sprungit minst av alla när samtliga lag spelat två matcher – 13 kilometer kortare än laget just ovanför i statistiken.

Men det ska också tilläggas att man kan vinna matcher i VM även om man inte springer så mycket. Argentina, som efter två raka segrar redan är klara för åttondelsfinal, är nämligen VM:s näst ”slöaste” lag.

Toppar statistiken gör duracellkaninerna i Mexiko.

Nu är frågan om Sydkorea ska springa i från Nigeria i kväll och sätta punkt för afrikanernas VM – och Lagerbäcks tid som förbundskapten i landet.

Tolv lag springer mer än vad Sydkorea gör.

”Passar oss bra”

Men frågan är om Nigeria kommer att pinna på så mycket mer i den här matchen. Lagerbäck är ganska nöjd med sitt lags spel, skyller resultaten på otur och han verkar låta koreanerna springa i kväll.

– De springer mycket, är tekniskt skickliga, ganska kvicka och vill anfalla. Men kanske är detta också deras svaghet, i så fall den enda jag kan hitta. Om du erövrar bollen i bra positioner och sedan går till anfall snabbt kan de uppträda lite oorganiserade, säger Lagerbäck till fifa.com.

Han hävdar att det är ett motstånd hans Nigeria, som måste vinna samtidigt som Argentina slår Grekland, trivs mot.

– Jag tror det är ett sätt att spela som passar oss bra att möta, säger svensken.

ARTIKELN HANDLAR OM