Messi vill att Oasis spelar på guldfesten

”De ska bara säga sitt pris”

FOTBOLL

Om Argentina skulle vinna VM är det vare sig tango, salsa eller någon annan latinamerikansk musik som lär ljuda ur högtalarna. Nej, om Lionel Messi och Carlos Tévez får bestämma flygs Oasis in och ackompanjerar guldfirandet.

– De är grymma, säger världens bäste till musiktidningen NME.

Carlos Tévez har varit ett Oasis-fan sedan han flyttade till deras hemstad, Manchester, för ett par år sedan. Och nu har han gjort hela den argentinska truppen till Gallagher-konnässörer.

– Tévez har hela tiden berättat hur bra de är och jag lovade att jag skulle lyssna på dem, men jag tog mig inte tid för det, förklarar Messi.

”Helt fantastiska”

– På flyget hit tvingade Carlitos mig att lyssna på deras första skivor. De är helt fantastiska. ”Supersonic” och ”Live Forever” är mina favoriter.

Om Argentina skulle gå hela vägen i Sydafrika lär Messi bli just odödlig i argentinsk fotboll på samma sätt som nuvarande förbundskaptenen Diego Maradona har blivit.

"Alla älskar det"

Och tillsammans vill de nu fira ett eventuellt guld med den åldrande popgruppen, som har splittrats i omgångar, och för tillfället inte spelar tillsammans längre.

– Jag har visat resten av Argentina-killarna deras grejer och jag lovar, alla älskar det. VI enades om att om vi vinner VM så ska vi flyga över dem till Argentina för vårt guldfirande. De behöver bara säga sitt pris.

Kan bli dyrt

Det kan komma att bli dyrt för Argentina dock. Bröderna Liam och Noel Gallaghers England har länge haft en frostig relation till den sydamerikanska nationen.

Men å andra sidan, skulle de inte knipa den chansen kan det i framtiden bli fråga om att se tillbaka med ilska på att de inte fick festa med Messi och Maradona.