Laddade – med öl

Capellos taktik gick hem

FOTBOLL

LONDON. Capello gjorde helt om och lät spelarna dricka öl före matchen.

– Jag gjorde någonting annorlunda, i går fick de dricka öl, säger han efter matchen.

Succétaktiken gav seger mot Slovenien – men nu väntar ärkerivalerna Tyskland.

Det var matchen som England inte fick förlora. Och Jermaine Defoe blev matchhjälte när han la in segermålet. Han mötte James Milners inlägg med benskyddet, tillräckligt hårt för att målvakten Samir Handanovic inte skulle kunna rädda bollen.

1–0 målet skulle hålla i sig till matchens slut.

– Våra supportrar har haft det tufft eftersom de inte har varit nöjda med insatserna. Flera av topplagen har fått kämpa så det var viktigt att behålla lagandan, vilket vi har gjort, säger Defoe efter matchen.

Bättre humör

Efter matchen avslöjade Fabio Capello hur han ändrat sin taktik för att få spelarna på bättre humör.

– Jag gjorde någonting annorlunda. I går kväll fick de dricka öl. Ni kan fråga dem. Jag använde min fantasi och bjöd, det var sydafrikansk öl, säger han till Times.

Frank Lampard bekräftar att laget kunnat dricka alkohol kvällen före matchen, men betonar att de gick varsamt fram.

”Man tar bara en”

– Man dricker inte tio, man tar bara en, säger han till Sun.

Nu väntar ett möte med ärkerivalerna Tyskland på söndag. Brittisk press visar på nytt självförtroende efter segern mot Slovenien och skriker ut i rubriker att ”Nu tar vi tyskarna”. Efter matchen har Capello samma inställning.

– Vi har hittat stilen som vi känner igen från Premier League, som vi brukade spela. Jag är säker på att vi kommer spela med mer självförtroende nu eftersom vi återfunnit vår spelanda, säger han.