Terry hyllas

”Allt är glömt och förlåtet”

FOTBOLL

LONDON. I veckan sågades han av Fabio Capello och brittisk press.

Igår dök John Terry sig till hjältestatus.

”Ett perfekt sätt att tysta kritiker” skriver Daily Mirror.

John Terry skapade rubriker i veckan när han gick ut och offentligt kritiserade Fabio Capello och begärde ett krismöte med förbundskaptenen. Han sågades av förbundskaptenen med orden ”ett väldigt stort misstag” och tvingades gå ut i brittisk media med en offentlig ursäkt till sina lagkamrater.

Nu hyllas han i stället för sin insats i matchen mot Slovenien. Framför allt är det dykningen, då John Terry med huvudet före slänger sig framför Zlatko Dedic för att hindra en uppföljning som unisont hyllas.

Titan-Terry

Daily Mail kallar honom Titan-Terry medan Daily Mirror använder ordet ”awesome” som kan översättas med häftig så väl som avundsvärd och ger honom samtidigt bäst betyg av alla spelare i det engelska laget.

Daily Express beskriver Terrys insats som ”full av stolthet, beslutsamhet och ledarskap”.

John Terry förlorade kaptensbindeln i det engelska landslaget, efter skandalen i januari när John Terrys otrohet med förre landslagskamraten Wayne Bridges flickvän avslöjades.

Efter gårdagens insats mot Slovenien tycks allt vara förlåtet. Åtminstone av den brittiska pressen.

Allt är förlåtet

Daily Mail konstaterar att ”Han behöver inget armband eller titel” och fortsätter hyllningarna med ”när Terry kastar sig mot bollen är det som om det är en granat han måste undanröja”.

Daily Express är mest rättfram i sina hyllningar:

”Det verkar som att allt nu är glömt och förlåtet vad gäller Terry. Om och när han går igenom en kris igen kan vi vänta oss en lika stor respons.”