”England är korkade”

Beckenbauer startade ordkriget – i övermorgon möts ärkerivalerna

FOTBOLL

LONDON. I övermorgon möts ärkerivalerna.

Ordkriget rasar redan mellan England och Tyskland.

– England är korkade och har gjort bort sig, säger fotbollslegendaren Franz Beckenbauer.

Franz Beckenbauer.

Den tyska fotbollsprofilen säger att mötet mellan England och Tyskland borde skett i en semifinal.

– Men England var korkade och gjorde bort sig när de slutade tvåa i sin grupp, säger han enligt Daily Mail.

Sen fortsätter Beckenbauer med att konstatera att de brittiska Premier League-spelarna tvingas spela långt mycket fler matcher än Bundesliga-spelarna, med bland andra de två nationella cup-tävlingarna, skriver Daily Mail.

– När de kommer till VM är de utbrända. Våra spelare å andra sidan tycks vara i bättre form fysiskt, säger Beckenbauer.

”Inte trött”

Matchhjälten från i onsdags, Jermain Defoe, som slog in segermålet i 1–0-matchen mot Slovenien svarar med att strunta i kritiken.

– Vi kommer aldrig hamna i en situation där alla säger snälla saker om en hela tiden, vi måste bara fokusera på oss själva, säger han till Sun och fortsätter:

– Jag känner mig inte trött. Premier League är en av världens hårdaste ligor att spela i. Ser man efter sin kropp och förbereder sig på rätt sätt så är det inget problem, säger han till Sun.

Inte rädd för Tyskland

Redan för en vecka sen skrev Beckenbauer i en tidningskrönika att han tyckte att britterna gått bakåt i utvecklingen under Fabio Capello. Men den engelska förbundskaptenen låter sig inte skrämmas.

– Vi är inte rädda för tyskarna. Vi är inte rädda för någon. 25 minuter in i matchen mot Slovenien spelade vi på riktigt. det kommer vi fortsätta med mot Tyskland, säger han till Daily Star.

– Jag har sett några av Tysklands matcher och vi har också sett en video på hur de spelar. De är inte de snabbaste spelarna direkt, men välorganiserade. Jag hoppas att vi kan skapa chanser som i onsdags, för då tar vi dem, fortsätter Capello.