Ronaldo kan rädda skojättens anseende

Spelar i dag – trots varningen

FOTBOLL

Brasilien är redan klara för åttondelsfinal.

Men för Ronaldo och Portugal kan det krävas minst en poäng för att storstjärnan inte ska bli ytterligare ett misslyckat Nike-ansikte.

Med två segrar har Brasilien redan tagit en plats i åttondelsfinalen.

Portugal å andra sidan behöver minst en poäng för att vara helt säkra på vidare spel i VM.

Men de kan även klara sig med en förlust, tack vare storsegern mot Nordkorea som ger portugiserna ett stort försprång i målskillnad mot Elfenbenskusten.

Det är förutsättningarna inför den avslutande omgången av grupp G. Men trots att vinst inte är nödvändigt så är det just seger som Portugal har siktet inställt på.

Tror på drömmatch

– Vi kommer inte att spela för oavgjort. Vi går för seger, säger förbundskapten Carlos Queiroz till fifa.com.

Och Brasiliens förbundskapten Dunga menar att Portugal kommer att behöva satsa offensivt om de vill fortsätta sitt VM-äventyr.

– Portugal kommer måsta anfalla för att säkra några poäng mot oss. Det kommer bli en väldigt bra match för fotbollsälskare, säger han och får medhåll av Queiroz.

– Till och med våra träningsmatcher mot Brasilien har varit stor underhållning.

I den senaste av dessa träningsmatcher vann Brasilien med hela 6–2, men det är inget som Queiroz funderar över.

–Det förflutna spelar ingen roll i VM.

Saknade stjärnor

Båda lagen saknar varsin viktig spelare. Brasiliens Kaká är avstängd och Portugals Deco är skadad. Storstjärnan Cristiano Ronaldo har en varning sedan tidigare men att vila honom är inget alternativ.

– Vi spelar för seger och Ronaldo behöver få spela sitt vanliga spel, och spela precis som han gjorde i matchen som han fick varningen.