Brasilianska stjärnorna sågar Cristiano Ronaldo

Upprörda efter den mållösa matchen

Foto: AP
FOTBOLL

Världen förväntade sig fotbollsunderhållning i världsklass när ”Europas Brasilien” ställdes mot just Brasilien”.

Men det blev en trist mållös historia och nu sågar brassarna Portugal och storstjärnan Cristiano Ronaldo som utsågs till matchens bästa spelare av Fifa.

– Jag har inga ord för att beskriva det beslutet, säger lagkaptenen Lucio.

Brasilien har själva fått hård kritik från hemlandet för att de spelare för tråkig fotboll. Men efter den mållösa matchen mot Portugal var det de brasilianska stjärnorna som var upprörda över att portugiserna inte bjöd upp till spel.

Elva man i backlinjen

– Det är extremt tråkigt att spela mot en motståndare med elva spelare i backlinjen, som bara försöker att spela oavgjort, säger anfallare Luis Fabiano.

Brasiliens förbundskapten Dunga var på presskonferensen efter matchen starkt kritisk mot Portugals spel och Fifas beslut att utnämna Cristiano Ronaldo till matchens bästa spelare. En utnämning även lagkaptenen Lucio rasar mot.

”Var en fotbollsfest”

– Jag har inga ord för att beskriva det beslutet. Jag respekterar Cristiano Ronaldo men jag tycker inte att han gjorde något för att hota vårt försvar, säger Lucio.

Portugals förbundskapten Carlos Queiroz var helt oförstående till kritiken. Hans beskrivning av de 90 minuter av fotboll som de två stjärnspäckade lagen bjöd på är något annorlunda mot brassarnas.

– Jag tycker att det var en härlig tillställning. En fotbollsfest, säger Queiroz.