Har inte rapporterat VM-resultatet

”Kommer få varmt välkomnande”

FOTBOLL

Nordkorea åkte ur VM efter 0-7 mot Portugal och 0-3 mot Elfenbenskusten.

Men folket i landet har fortfarande inte kunnat läsa en rad om resultaten i inhemsk media.

Istället förväntas laget få ett varmt välkomnande när de återvänder.

– Stora grupper av människor kommer åka till flygplatsen för att välkomna dem, säger Pak Du Ik som spelade i VM-laget 1966 till AP.

Foto: GETTY IMAGES

Den förnedrande 0-7-förlusten mot Portugal sändes direkt i Nordkoreansk TV men varken resultatet från den matchen eller 0-3-förlusten mot Elfenbenskusten har, enligt AP, nämnts i inhemsk media.

Kommer att hyllas

Det har samtidigt spekulerats i vilket mottagande spelarna kommer att få när de återvänder från VM-äventyret. Pak Du Ik, som var med när Nordkorea överraskande tog sig till kvartsfinal i VM 1966, är dock inte orolig.

– Stora grupper av människor kommer att åka till flygplatsen för att välkomna dem, säger Pak till internationella nyhetsbyrån APTN, skriver AP.

”Borde spelat hårdare”

Även fast landets officiella medier ännu inte skrivit om förlusten mot Elfenbenskusten skriver AP att nyheten ändå spridits ryktesvägen över huvudstaden Pyongyang.

– Det är synd att vi släppte in tre mål mot Elfenbenskusten. Jag tror att om vi bara hade spelat hårdare hade vi inte förlorat två mål i första halvlek och ett i andra. Men jag tror ändå att de gjorde sitt bästa, säger Pak Du Ik.