Dök aldrig upp på presskonferensen

Tyskland bröt mot Fifas regler

FOTBOLL

Tyske förbundskaptenen Joachim Löw dök aldrig upp på dagens obligatoriska presskonferens inför stormatchen mot Tyskland.

Inte heller någon tysk spelare medverkade vilken även det står med i Fifas regelverk för turneringen.

– Löw och spelarna hann inte hit i tid, säger målvaktstränaren Andreas Köpke som, 20 minuter försenad, tog hand om pressträffen.

Foto: AP

Varje lands förbundskapten och minst en spelare ska medverka på presskonferensen dagen innan match. Men när Tyskland bjöd in pressen uteblev både Joachim Löw och samtliga spelare.

"Ingen protest"

Istället kom målvaktstränaren Andreas Köpte, 20 minuter försenad, till presspodiet. Något brittiska journalister tolkade som en ren protest mot att laget inte fick träna på matcharenan och starten på ett psykkrig England.

Båda lagen stoppades av Fifa från att träna på arenan för att spara gräset till morgondagens match. Men enligt Köpte handlar det inte om någon protest.

– Nej, det gör det inte. Vi kunde inte träna på matcharenan utan på en arena längre bort. Löw och spelarna hann inte hit i tid, säger målvaktstränaren som "kom direkt från duschen".

Fifa vill inte kommentera

Fifa ville, för AP, inte kommentera tyskarnas agerande men säger att laget "är medvetna om reglerna".

Målvaktstränaren var lagets enda representant på plats och fick därför även svara på frågor om skador. Köpke meddelade att anfallaren Cacau inte kan spela mot England men att laget fortfarande hoppas på Bastian Schweinsteiger och Jerome Boateng.

– Båda spelarna kommer att genomgå tester innan vi tar något beslut. Men det är ingen idé för dem att spela om de inte är 100 procent, säger Köpke.

ARTIKELN HANDLAR OM