Spelbolag betalar ut pengar för målet

Men tjänar stort på att England åkte ut

Foto: AP
FOTBOLL

De brittiska spelbolagen William Hill och Ladbrokes kommer att betala ut pengar till alla som spelat på mål av Frank Lampard i matchen mot Tyskland.

Bolagen tjänar samtidigt stort på att "Three Lions" inte vann turneringen.

– Om England hade vunnit VM hade det varit den mörkaste dagen någonsin för spelindustrin, säger en talesman för spelbolaget Ladbrokes.

Det var mål, utan tvekan.

Men Mauricio Espinosa, linjemannen från Uruguay, såg ingenting och blev därmed skyldig till en enorm skandal.

I England rapporterar Daily Mirror direkt efter målet att de som spelat på att Lampard skulle göra mål i åttondelsfinalen kommer att få ut sina pengar ändå.

”Till och med Blatter vet”

I alla fall om man har bettat hos Ladbrokes eller William Hill, twittrar den brittiska tidningen.

– Till och med Sepp Blatter vet att Lampard gjorde mål så vi har redan börjat betala ut till spelare som tippade att han skulle göra det, säger William Hills talesman Graham Sharpe till spelbolagets hemsida.

– Det kommer att kosta oss en sexsiffrig summa, fortsätter han.

Ladbrokes meddelar att de kommer att ge ut utdelning till de som spelat på ”Geoff Hurst special market”, då man spelar på om England skulle göra mål via ribban.

Men spelbolagen har råd

Att England inte vann VM är positivt för spelbolagen. Eftersom många i nationalistisk yra hade spelat på England som turneringens segrare hade bolagen fått betala ut nästan 600 miljoner kronor vid engelsk VM-seger, enligt Mirror Football.

Men engelska bookmakers hade helst sett att landet var kvar i VM ett tag till.

– Med ett simpelt sätt att se på saken är det här bra nyheter för bookmakers, för om England hade vunnit VM hade det varit den mörkaste dagen någonsin för spelindustrin, säger David Williams, talesman för Ladbrokes, till Mirror Football.

– Men det är inte det bästa reultatet eftersom de åkte ut för tidigt. Vi hade hellre sett att England hade förlorat finalen, då hade människor fortsatt att spela.