"Brasiliens spelsätt är en skam för VM"

Johan Cruyff till attack mot Dungas mannar

FOTBOLL

Här är Johan Cruyffs stenhårda sågning av guldfavoriten Brasilien.

Den frispråkige holländaren eldar upp stämningen rejält inför lagens kvartsfinal på fredag.

– De är som vilket annat lag som helst i VM, säger han enligt Daily Mirror.

Foto: ap
Johan Cruyff.

I en av VM-kvartsfinalerna möts Holland och Brasilien. Inför den matchen har den holländske legendaren Johan Cruyff klivit in i debatten. Och han är föga imponerad av Brasiliens spel.

– Jag skulle aldrig betala en biljett för att titta på några matcher med det brasilianska laget. Var har det brasilianska lag som vi alla känner försvunnit i detta VM? Jag tittar på laget och minns spelare som Gerson, Tostao, Falcao, Zico eller Socrates. Nu ser jag bara Gilberto, Melo, Bastos, Julio Baptista, säger Cruyff enligt The Mirror.

– Var är den brasilianska magin? Jag kan förstå att Dunga har tagit ut några spelare men var är spelfördelaren eller skickligheten på mittfältet? Jag tror inte att någon åskådare skulle betala för att titta på dem.

"De är inte speciella"

Brasilien räknas som guldfavorit i turneringen av spelbolagen, knappt före Spanien. Men Cruyff tycker inte att Brasilien har stuckit ut på något sätt i detta mästerskap.

– De är inte speciella, de är som vilket annat lag i detta VM.

– De har talangfulla spelare men de spelar på ett sätt som är mer defensivt och mindre spännande. Det är en skam för fansen och turneringen.

TT-Aftonbladet