Dunga: Jag är rätt säker på att Cruijff inte behöver betala sina egna biljetter

FOTBOLL

PORT ELIZABETH. Johan Cruijff sa att han inte längre ville betala för att se Brasilien spela fotboll.

I kväll var det Dungas tur att slå tillbaka.

– Jag är rätt säker på att Cruijff inte behöver betala sina egna biljetter, säger förbundskaptenen.

Foto: FOTO: AFP
Dunga.

På den sista presskonferensen före kvartsfinalen mellan Holland och Brasilien kom en hel del att handla om utspelet från den gamle holländske legendaren Cruijff.

Dunga kontrade

En förkyld Dunga försökte få alla att förstå att han inte brydde sig särskilt mycket om Cruijffs uttalanden – samtidigt kunde han inte låta bli att kontra när frågorna dök upp.

– Min farfar sa alltid att fotbollen var bättre på hans tid, min pappa säger att deras fotboll var bra, jag tycker det var bra på min tid och jag är säker på att min son kommer att säga så också.

Dunga fick också svara på frågor om sina skadade spelare (Felipe Melo tränade idag, Elano hoppas komma tillbaka senare i turneringen), och förklara vad han tror om den lätta matchbollen i kombination med den blåsiga arenan i Port Elizabeth (”spelarna vet hur man klarar det"). Ett svep ägnade han dessutom, som vanligt, åt att ta heder och ära av delar av den brasilianska pressen:

”Det är upp till honom”

– Jag har slutat läsa tidningar. Det står en sak på morgonen och en helt annan på kvällen, säger han.

Och Cruijff? Vad tycker egentligen Dunga om att holländaren dömt ut Brasiliens sätt att spela fotboll 2010?

– Det är upp till honom om han vill köpa biljett, han behöver inte betala om han inte vill. Det är en demokratisk värld, det betyder att alla får se precis vad de vill. Fast jag är rätt säker på att Cruijff inte behöver betala sina egna biljetter.