”Vi sa att vi skulle ge allt”

FOTBOLL

Efter 45 minuter var de gamnackade förlorare.

Efter ett uppeldande tal i halvtid reste sig Holland och skickade ut Brasilien ur VM.

– Vi sa till varandra i paus att det här kan vara våra sista 45 minuter i VM. Vi sa att vi skulle ge allt vi har... och så gjorde vi det, säger hjälten Wesley Sneijder.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Sneijder avgjorde med en nick.

Vändningen var en skräll. Hur den gick till var en ännu större överraskning.

I första halvlek levde Brasilien upp till alla förhandstips om en finalplats. Kaká drev på sitt lag från mitten, medan Maicon och Dani Alves härjade fritt på ena kanten. Efter tio minuter sprang Robinho på en genomskärare och satte 1–0.

Sedan kom matchminut 46 och raset.

– Vi saknade koncentration i början. Brasilien var över oss hela tiden. Men vi sa att vi skulle hålla huvudet högt. Det var vad vi såg i andra halvlek. Plötsligt fanns tron, säger Nigel de Jong.

”Perfekt hörna”

Wesley Sneijders branta inlägg gick via ett brasilianskt huvud i mål. En kvart senare skarvade Dirk Kuijt en hörna rakt på Sneijders panna. Mittfältaren satte bollen säkert i mål och firade genom att triumfatoriskt dunka sig i pannan.

– Vi tränar alltid på hörnor och i dag blev den perfekt. Vi tränar på de här löpningarna varje dag. Vi har olika varianter och det här var en av dem. Det var en perfekt hörna, och så gör den kortaste mannen på planen mål med huvudet. Den som hade satt pengar på det hade varit miljonär nu, säger Kuijt.