I kväll kan Nigeria landslag stängas ute

Fifa kräver ett slut på politisk inblandning i fotbollen

FOTBOLL

I dag klockan 18 ska Nigerias president ha hävt sin avstängning mot landets fotbollslandslag.

Annars svarar Fifa med att i sin tur stänga av det nigerianska fotbollsförbundet.

Rörigt? Det är bara förnamnet i det virrvarr där förbundets ordförande sparkades i går.

Kaoset kring Nigerias landslag bara fortsätter.

I går beslutade en nyinsatt krisgrupp att sparka förbundsordföranden Sani Lulu, vice ordföranden Amanze Ubgulam samt en av styrelseledamöterna.

Kommittén bad dessutom ”oförbehållsamt om ursäkt” för de dåliga resultat som Lars Lagerbäcks mannar visade upp under VM.

Baktanken: Att få Nigerias president att ta tillbaka den uppmärksammade landslagsavstängningen.

Fryser stödet

Det hela började med att Nigerias politiker lade sig i fotbollen och president Goodluck Jonathan förbjöd internationellt spel för två år framåt. Ett besked som fick Fifa (Internationella fotbollsförbundet) att sparka bakut.

En deadline har satts till i dag, måndag, klockan 18.00.Har inte presidenten backat då reagerar Fifa med att i sin tur stänga av det nigerianska fotbollsförbundet.

– En avstängning (från Fifa) sträcker sig bortom en avstängning av landslaget. Det innefattar också att man fryser det ekonomiska stödet och inga domare kan delta i internationella tävlingar, sa Fifas talesman Nicolas Maignot enligt TT förra veckan.

”Vädjar passionerat”

Den kriskommitté som i går rensade upp i det nigerianska fotbollsförbundet har nu vädjat till president Goodluck Jonathan i ett uttalande:

– Vi vädjar passionerat till presidenten att tänka om, skriver man enligt AP.