Tyska målkungen startar psykkriget

Klose: Det är skillnad på Spanien 2008 och nu

Foto: AP/AFP
Miroslav Klose och David Villa.
FOTBOLL

Spanien är sämre än för två år sedan.

Det tycker Miroslav Klose och erkänner att tyskarna stärktes av att se Paraguay trycka tillbaka spanjorerna i kvartsfinalen.

– Den visade att Spanien inte är oslagbara, säger målkungen.

Respekten har minskat.

Miroslav Klose imponerades av Spanien under EM, men inför onsdagens VM-semi baissar han motståndet. Tyskarna satt och såg Spaniens holmgång mot Paraguay och enligt Klose blev laget mer självsäkert ju mer de såg.

– De är inte oövervinnliga. Det är lite skillnad på hur de spelade 2008 och nu.

Villa är i storform

Tyskland har byggt sitt lag runt Bundesligaspelare medan Spaniens startelva består av mer namnkunniga spelare från Real Madrid och Barcelona. Enligt Klose är det oviktigt.

– På pappret var Argentina bättre än oss. På pappret var England bättre än oss. Båda lagen har världsklasspelare. Men vi är ett lag, och då menar jag inte bara spelarna i startelvan, vi är en enda stor enhet, säger han.

VM:s formstarkaste spelare heter David Villa och lyssnar inte till Klose. Han oroar sig heller inte för att tyskarna ska ha stärkts av Paraguaymatchen, eftersom de i semin kommer ställas mot ett starkare och mer välanpassat Spanien.

– En motståndare som Tyskland passar bättre för oss än en som Paraguay, säger Villa.

– De är ett attackerande lag och kommer försöka vinna, försöka anfalla. Men vi kommer då få mer ytor att gå på, fyller Fernando Torres i.

Blir en repris

Semifinalen blir en repris på 2008:s EM-final, då Torres petade in det enda målet. Tyckare har målat upp den här matchen som en tysk revanschchans, men Spaniens förbundskapten ser det inte så.

– Två år är lång tid i fotboll, många matcher. Så det existerar inte revansch mellan stora lag. Ingen ser bakåt. En idrottsman tittar alltid framåt, säger Vicente del Bosque.