”Stanna Diego! Vi stöttar dig”

Argentina och Maradona hyllades av fans

FOTBOLL

Här hyllas Maradona och de argentinska spelarna – trots utskåpningen mot Tyskland i VM.

Tusentals supportrar klädda i landslagets färger hade samlats i Buenos Aires för att ta emot laget.

– Jag har rest 1 400 kilometer för att se Diego. Jag älskar honom in i döden, sa en av dem.

Polisen hade farhågor kring hur fansen skulle reagera efter uttåget ur VM och hade därför stängt av flygplatsen för obehöriga när laget kom hem.

På landningsbanan stod en buss och väntade in laget för att spelarna inte skulle behöva gå igenom flygplatsen. Men när bussen åkte till det argentinska fotbollsförbundets huvudkvarter utanför Buenos Aires var tusentals människor ute och hyllade laget – och speciellt ikonen Maradona, 49.

"Får hämnd i Copa America"

Att Argentina blev utklassat av Tyskland i VM-kvartsfinalen, 0–4, verkar inte ha påverkat förbundskaptenens ikonstatus.

"Stanna Diego! Vi stöttar dig", stod det på ett plakat.

– Jag har rest 1 400 kilometer för att se Diego. Jag älskar honom in i döden. Vi kommer att få vår hämnd i Copa America, sa en supporter enligt Soccerway.com.

– Vi är nöjda. Jag uppmanar Diego att fortsätta, sa en annan.

Läsare vill ha bort Maradona

Men journalisterna fördömer Maradonas insats mot Tyskland och tidningsläsarna tar det ett steg längre: de vill se förbundskaptenen gå.

Ungefär samtidigt som det publicerades satt en tyst, glädjelös Diego Maradona vid ett podium i Sydafrika och svarade på frågor om sin framtid. Och han gav allt annat än garantier för att han skulle fortsätta på sin post.

– Jag kan lämna laget i morgon. Men jag skulle vilja att killarna fortsatte visa vilka de är och körde på med sin argentinska fotboll, sa han.

”Jag måste tänka”

Han fortsatte:

– Jag måste tänka igenom saken noggrant. Och prata med min familj och med spelarna. Det finns mycket att ta hänsyn till här.

Maradona fick stöd av veteranbacken Gabriel Heinze, 32, som menade att man borde ta det lugnt med beslutet om förbundskapten.

– Det är bäst att vänta tills känslorna har lagt sig. Maradona har arbetat mycket bra och det vore fantastiskt om han fortsätter, säger Heinze.

ARTIKELN HANDLAR OM