Ballack åker hem från VM

Rykten om maktkamp skakar Tyskland

FOTBOLL

Michael Ballack missade VM på grund av en fotskada och såg kvartsfinalen mot Argentina från läktarplats.

33-åringen har även följt flera av landslagets träningar iklädd förbundsoverall och funnits vid spelarnas sida under mästerskapet.

Men inför semifinalen lämnar nu stjärnan Sydafrika samtidigt som tysk media skriver om en maktkamp inom det tyska landslaget.

Foto: AP
Förbundskapten Joachim Löw och Michael Ballack.

Michael Ballacks vara eller icke vara i det tyska landslaget har enligt inhemsk media lett till en infekterad maktkamp, skriver norska VG. I ena hörnan finns de som försvarar den gamla kaptenen och i andra förespråkare för det nya yngre landslaget.

Vill få foten behandlad

Den skadade stjärnan följde kvartsfinalen mot Argentina från läktarplats och gick efter storsegern ner på planen för att gratulera sina landsmän. Men inför semifinalen lämnar 33-åringen nu Sydafrika.

– Jag var glad att ha kunnat följa mina lagkamrater i Sydafrika några dagar. Jag hoppas de vinner VM, säger Ballack som uppger att anledningen till hemresan är att han vill få foten behandlad i Europa.

Vill inte lämna bindeln

Men enligt tysk media pågår det en maktkamp bakom stängda dörrar. Nye lagkaptenen Philipp Lahm, som anses vikariera för Ballack, säger också att han ogärna släpper ifrån sig bindeln igen.

– Jag ger inte bort den om jag inte måste, men det är upp till tränaren, säger Lahm.

Behöver landslaget fortfarande Ballack?

– Det är inte jag som ska vara ja eller nej på det.

I Ballacks frånvaro har det nya unga tyska landslaget gjort succé i VM vilket fått flera att ifrågasätta mittfältarens framtid i landslaget. Den förre legendaren Lothar Matthäus har bland annat kallat 33-åringens skada för ”en välsignelse” eftersom de fått de yngre spelarna att blomstra.