VM-semifinal – då valde Arne allsång

”Min dotter kan få mig att göra vad som helst”

FOTBOLL

Världen bänkade sig för den historiska VM-semifinalen mellan Holland och Uruguay.

Då valde en av Sveriges mest kända sportprofiler bort fotbollen i Sydafrika för allsång på ett regnigt Skansen.

– Min dotter kan få mig att göra vad som helst. Det visade sig i kväll, säger Hegerfors.

Foto: SVT

Arne Hegerfors har kommentera sport sedan 1970-talet och är en av Sveriges mest kända sportprofiler. Han har även varit ankare under flera fotbollsmästerskap och kommenterade stora delar av Sveriges VM-äventyr den varma sommaren 1994.

Dök upp i publiken

Men när Holland ikväll spelade en historisk VM-semifinal mot Uruguay i Sydafrika nobbade profilen fotbollen. Många höjde nog på ögonbrynet när Hegerfors istället dök upp i TV-rutan bland publiken som sjöng allsånger på Skansen.

– Det var en ganska ordentlig krock men min dotter kan få mig att göra vad som helst. Det visade sig i kväll, säger Hegerfors.

”Har bandspelaren igång”

Hegerfors skrålade bland annat med i ”Sån´t är livet” samtidigt som Robert Perlskog vädrade sina lungor till Giovanni van Bronckhorst drömmål fram till 1-0 för Holland. Ett mål Arne inte vill höra talas om när Sportbladet talar med honom kort efter sändningen från Skansen.

– Nu försöker jag hålla mig undan så gott det går för jag har bandspelaren igång där hemma. Men troligen är det någon jävel som kommer skrika resultatet i örat på mig på väg härifrån ändå. Jag tror att det är kört.