Spelarna bestämmer själva om straffskytt

Spaniens del Bosque: De får välja under matchens gång

Foto: ap
Xabi Alonso slår första straffen i mål mot Paraguay, men domaren dömer att den ska gå om. Andra gången är Villar med på noterna och räddar.
FOTBOLL

De spanska spelarna får själva bestämma vem som ska slå eventuella straffar mot Tyskland, enligt förbundskaptenen Vicente del Bosque.

– Det är väl de gamla vanliga som det handlar om, säger han enligt vg.no.

David Villa missade i gruppspelet mot Honduras. I kvartsfinalen mot Paraguay gjorde Xabi Alonso mål, men straffen fick tas om eftersom domaren ansåg att spanska spelare sprungit in för tidigt. På det andra försöket räddade Paraguays Justo Villar vid sin vänstra stolpe.

Xavi med i snacket

Villa och Alonso är troligtvis ändå med bland kandidaterna till att slå en eventuell straff mot Tyskland, och även Xavi nämns i diskussionerna.

– Spelarna bestämmer det själva under matchens gång. Det är väl de gamla vanliga som det handlar om, säger del Bosque enligt vg.no.

– Det är något som de ska få bestämma själva, utan alltför mycket påverkan av tränarna.

Läsare vill ha Villa

I en omröstning på nätet som den spanska tidningen Marca har genomfört vill 39,3 procent av läsarna se Villa som straffskytt, enligt nyhetsbyrån DPA. 35,2 procent röstade på Alonso, medan Xavi fick 11,6 procent. Efter dem kom Cesc Fábregas på 8,8 procent och Fernando Torres på 5,2 procent.