”Mina kompisar trodde inte jag skulle våga”

"Stålmannen" har hoppat in på fotbollsplan förut

1 av 11 | Foto: AFP
FOTBOLL

Fyra minuter in i VM-semifinalen mellan Spanien och Tyskland tog sig en man från publiken in på planen.

Italienska nyhetsbyrån Ansa skriver nu att mannen är italienska Mario Ferri som protesterade emot att den italienska storstjärnan Antonio Cassano lämnats utanför den italienska VM-truppen.

– Jag sade till mina kompisar att jag skulle göra det och de trodde inte att jag skulle våga, sade Ferri efter en liknande protest i november.

Redan i november tog sig Mario Ferri på planen under en träningsmatch mellan Italien och Holland för att protestera mot förbundskapten Marcellos Lippis ständiga petningar av stjärnan Antonio Cassano.

Sampdoria-anfallaren petades även från VM och i semifinalen slog alltså Ferri till igen. I den fjärde minuten löpte en man, som enligt Ansa är Ferri, in på Tysklands planhalva med en Stålmannen-tröja.

Samma tröja som i november

Samma tröja som han bar i november och som, enligt Ansa, bär texten ”Cassano till landslaget” Ferri förklarade efter den matchen för Sportmediaset.it varför han hoppat in.

– Jag sade till mina kompisar att jag skulle göra det och de trodde inte att jag skulle våga. Vårat landslag har ingen kreativitet så hur kan Cassano petas?