"Domenech var det verkliga problemet"

Gallas angriper förbundskaptenen efter Frankrikes VM-fiasko

FOTBOLL

William Gallas är den senaste i raden av franska spelare som skyller VM-debaclet på dåvarande förbundskaptenen Domenech.

– Det verkliga problemet är tränaren, säger han till tidningen Les Inrockuptibles.

Foto: ap
William Gallas och Raymond Domenech.

Tidigare har Florent Malouda och Patrice Evra gått till angrepp på Domenech efter Frankrikes miserabla VM. Nu får de stöd av William Gallas, som inte har mycket till övers för den tidigare förbundskaptenen.

–Det verkliga problemet är tränaren. Okej, jag var inte bra, vi var inte bra, men tränaren höll inte tillräckligt hög klass heller. Jag var bestört när vi inte spelade med två anfallare. Inte ens träningarna var på den nivå som krävs, säger Gallas.

"Anelka hade fått nog"

Bråket mellan Domenech och Nicolas Anelka hade varit på gång under en tid, enligt Gallas.

–Domenech var inte öppen. Många spelare var oförmögna att prata med honom och så var det verkligen för mig. Händelsen med Anelka handlade om att han hade fått nog under flera veckor fram till det som hände.

– Domenech hamrade in i oss att lägga våra egon åt sidan. Jag tror att han glömde att göra det själv.

Besviken när Evra fick bindeln

Inför VM spekulerades det i att Gallas var upprörd över att Domenech utsett Patrice Evra till lagkapten i Thierry Henrys frånvaro. Nu verkar det som att spekulationerna stämde.

– Jag insåg när jag gick in i omklädningsrummet före träningsmatchen mot Costa Rica att kaptensbindeln låg bredvid Evras tröja. Domenech sa till mig: "Hur som helst skulle du inte vara en bra lagkapten".

Gallas, 32, är för tillfället klubblös och spelade senast för Arsenal.