Zlatan: Var jag som tipsade om Sneijder

Nu är holländaren VM:s hetaste spelare

Foto: AP, AFP
FOTBOLL

Wesley Sneijder gick från frysboxen i Real Madrid till Inter och är nu på väg att bli Sydafrika-VM:s stora kung.

Det kan han till viss del tacka Zlatan Ibrahimovic för.

– Jag sade till Inter att de var tvungna att värva Sneijder, säger Ibrahimovic i den kommande utgåvan av holländska Voetbal International.

Real Madrid satsade miljarder för att bli bäst i världen igen och värvade förra sommaren både Cristiano Ronaldo och Kaká. Samtidigt glömdes Wesley Sneijder i det närmaste bort av fansen och reades skymundan ut till Inter för knappt 160 miljoner kronor.

”De andra ville ha Deco”

En affär som svenske Zlatan Ibrahimovic hade en del i. Svensken, som då fortfarande spelade för Inter, tillfrågades i ett privat möte av presidenten Massimo Moratti kring framtida värvningar.

– Det var flera spelare som ville att vi skulle värva Deco. Men jag sade direkt att de var tvungna att värva Sneijder, säger Ibrahimovic till Voetbal International.

Nu har Sneijder fört sitt Holland till en historisk VM-final och dessutom vunnit allt som går att vinna med Inter. Vinner Holland VM kan 26-åringen bli en, inför säsongen, oväntad utmanare till Leo Messi om priset som världens bästa spelare.

”Är verkligen världsklass”

– Som jag trodde bidrog han verkligen med något till Inters spel. De har vunnit alla titlar och slog till och med ut oss i Champions League, säger svensken.

Ibrahimovic hyllar Sneijder stort och säger att han nu tycker att förbundskapten Bert van Marwijk ska ge 26-åringen en fri roll i världens största fotbollsmatch, VM-finalen mot Spanien.

– Alla bollar går via honom, vilket är helt rätt. Han är verkligen världsklass i den positionen. Om jag coachade Holland skulle jag bygga ännu mer av spelet kring honom, säger Zlatan.