Vilar ut efter VM-fiaskot

Så försöker stjärnorna
glömma Sydafrika 2010

1 av 10 | Foto: COLOURPRESS
Franck Ribéry vill nog vara var som helst utom hemma i Frankrike efter lagets katastrofala VM.
FOTBOLL

VM-fiasko, prostitutionshärva och operation.

Här försöker Frankrikes Franck Ribéry glömma sina bekymmer – med lyxsemester.

Englands Peter Crouch steker i solen på karibiska Saint-Barthélemy och landsmannen Wayne Rooney befinner sig på Barbados.

Lionel Messi har bytt Argentina mot stranden i Rio de Janeiro, och Portugals Cristiano Ronaldo har lämnat nyfödde sonen för en tripp till New York.

När sommarens VM-fest har lagt sig har stjärnorna slagit till med lyxsemester.

Och visst har de på förhand tippade VM-profilerna säkert haft en del att tänka på sedan deras världsmästerskap inte alls blivit som planerat.

Men frågan är om inte Franck Ribéry har haft mest huvudbry.

”Har mycket jobb framför mig”

Ett kaosartat Frankrike tog sig inte ens vidare från gruppspelet och därtill var Bayern München-spelaren inblandad i en stor prostitutions­skandal före turneringen. Som om det inte vore nog väntade operationsbordet direkt vid hemkomsten.

Men efter en lyckad ljumskoperation har 27-åringen nu tagit sig till Ibiza – tillsammans med en förlåtande hustru och parets två döttrar.

Men om han kan glömma turbulensen återstår att se.

Fransk press gör i alla fall inte saken lättare.

Exempelvis pryder L’Equipe helgens magasin med solbilder på Ribéry och kryddar med en småspydiga rubriken ”Ribéry diggar sitt liv”.

Och skvallersajten Pure People konstaterar att ”Ribéry tar semester med familjen... långt från Zahia!” (namnet på den minderåriga prostituerade).

Enligt Bayern Münchens hemsida får Ribéry inte heller koppla av helt. Klubbens rehabcoach och sjukgymnast kommer att ansluta till Ibiza.

– Jag har fortfarande mycket jobb framför mig. Men jag känner mig bättre och bättre, säger Ribéry.