”Jag ville inte stjäla troféen”

Jimmy Jump talar ut – hade inte siktet inställt på VM-bucklan

1 av 13 | Foto: AP
FOTBOLL

Ökände Jimmy Jump lyckades ta sig in på finalarenans gräs och kasta sig mot VM-bucklan för att sätta på den en röd mössa, men flertalet vakter stoppade honom i sista stund.

Nu talar spanjoren ut om VM-spektaklet, som inte alls var planerat som det blev.

– Jag ville bara säga hej till alla spelarna och till mitt land. Jag ville visa att alla har rätt till frihet, säger han till norska Dagbladet.

Jaume Marquet Cot, eller Jimmy Jump som de flesta känner honom som har under flera stora evenemang bjudit på galna upptåg.

Attacken mot VM-bucklan i söndags var bara en i mängden.

Jump lyckades ta sig fram till troféen men när han skulle klä den med en röd mössa hann en vakt slå ner honom och sedan blev han utburen av flera väktare med ett leende på läpparna.

Ändrade planer

Spanjoren berättar nu för norska Dagbladet om sina avsikter, som egentligen inte alls var riktade mot VM-bucklan. Tanken var att han skulle springa fram framför kameran medan de filmade spelarna när de sjöng nationalsången.

– Men när jag såg troféen skina som guld tyckte jag om den väldigt väl. Jag fick en bra känsla i mig och sprang emot den med all min passion, säger han till Dagbladet över telefon.

”Känner mig som en hjälte”

– Jag ville bara säga hej till spelarna och mitt land. Jag ville visa att alla har rätt till frihet. Hade jag kommit fram till troféen hade jag respekterat den och kysst den.

– När jag hoppar känner jag makt. Jag känner mig som en man som kan rädda världen. Jag känner mig som en hjälte men jag är bara en galen man, fortsätter han.

Jump fick på tisdagen sin dom efter att ha blivit utredd i Sydafrika. 2000 kronor fick han betala i böter.