Behandlingen av Casillas flickvän upprör i England

Vice premiärministerns fru rasar mot The Times som skrev negativt om Sara Carbonero

FOTBOLL

Iker Casillas flickvän Sara Carboneros närvaro under VM har skapat känslor.

Sportreportern – som blivit utsedd till världens snyggaste – beskylldes för Spaniens första förlust mot Schweiz (0–1) och brittiska The Times skrev om det.

Nu kräver Englands vice premiärministers fru en ursäkt från tidningen.

”Dags att äta lite ödmjukhetspaj nu”, skriver Miriam Gonzalez Durantez i ett öppet brev.

Den spanska VM-målvakten Iker Casillas relation till tv-reportern Sara Carbonero har varit en av VM-sommarens stora snackisar.

När Spanien förlorade mot Schweiz i den första gruppspelsmatchen beskylldes Carbonero, 25, för förlusten, då hon var där och ”distraherade” Casillas, 29.

Kritisk i brev

Efter förlusten mot Schweiz spelade Spanien allt bättre och till slut, i söndags, stod de där som världsmästare.

Världspressen, som skrivit om Carboneros historia, fick sig ett rejält slag i ansiktet – och i England har det upprört på hög nivå.

Vice premiärministern Nick Cleggs fru Miriam Gonzalez Durantez, jurist, har skrivit ett öppet brev till tidningen The Times som skrev om Carbonero. Hon är väldigt kritisk till nyhetsvärderingen.

”Inte värdigt”

”Nu när Spanien vunnit VM och Iker Casillas demonstrerade på söndagen att han är en utmärkt målvakt trots att hans flickvän, Sara Carbonero, tittar på honom från sidlinjen eller inte, kan det vara dags att äta lite ödmjukhetspaj”, skriver Gonzalez Durantez.

”Att försöka beskylla Sara för Spaniens inledande misslyckade medan hon helt enket gjorde sitt jobb var inte värdigt för en tidning som ska behandla kvinnor för vilka de är och inte bara för vad deras manliga partners gör”, skriver hon.