”Han gör flest mål i Brasilien”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig bästa VM-spelen – VARJE DAG!

1 av 2
FOTBOLL

Under hela VM-festen ger Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck sina bästa VM-spel.

Han kommer även att ge er en spelskola, dag för dag.

ULRIK SANDEBÄCK.

STRAFFSPARKEN:

Spel: Nordkoreas poängskörd i VM.

Tips: Under 1 poäng.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,55.

Kommentar: Nordkorea är ett lag som spelar en extremt defensiv fotboll. Och i ”Dödens grupp” går det bara att önska lycka till. Nordkorea ska inte ta poäng av Brasilien eller Portugal. Orosmomentet: Elfenbenskusten. Kan redan vara ur gruppen när lagen möts.

FRISPARKEN:

Spel: Nya Zeeland–Slovakien.

Tips: Slovakien att vinna matchen med två eller fler mål.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,90.

Kommentar: Nya Zeeland är VM:s sämsta lag och dras med en jobbig skada på vicekaptenen Tim Brown. Slovakien med Hamsik (grym form), Skrtel, Weiss och Sestak är underskattat. Borde vinna med minst två mål.

LÅNGSKOTTET:

Spel: Bäste målskytt i Brasilien.

Tips: Robinho.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 5,50.

Kommentar: Robinho kommer sannolikt att starta på topp ihop med Fabiano. De flesta tror att Fabiano vinner brassarnas interna skytteliga – oddset är 2,50 – men Fabiano är småskadad och har inte glänst. 5,50 på Robinho är betydligt mer spelvärt.

SPELA SPELAREN:

Spel: Sestak–Smeltz, head-to-head.

Tips: Sestak.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 2.50.

Kommentar: Slovakien är underskattat som fotbollsnation och har flera nyttiga spelare. Lagets bäste målskytt i kvalet, Stanislav Sestak, (sex mål) är en sådan. En pålitlig målskytt i Bundesliga och startar så klart i premiären. Motståndet blir inte lättare än så här och speedige Sestak måste ha bra chans att näta i sin första VM-match.

Vi har redan gått igenom målskyttespelen, handikappspelen,halvtid/ fulltid, nu återstår det bara över- och underspelen av de specialspel som Svenska Spel numera har på sin Långenlista. Problemen med Svenska Spels ”VM-lina” är den ligger på två mål. Överspelen funkar precis som de andra bolagens (har en lina på 2,5 mål) – man vinner på tre mål eller fler. Men för min del som trott på ett målsnålt VM funkar det inte att spela på under två mål. Men det finns ju andra matcher än VM – och över- och underspelen är är intressanta.