”Räknar med minst ett mål”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig bästa VM-spelen – VARJE DAG!

1 av 2 | Foto: ap
FOTBOLL

Under hela VM-festen ger Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck sina bästa VM-spel.

Han kommer även att ge er en spelskola, dag för dag.

ULRIK SANDEBÄCK.

STRAFFSPARKEN:

Spel: Spanien–Schweiz.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,22.

Kommentar: Schweiz är inte i balans och mattan drogs helt undan när lagets store stjärna Alexander Frei drog på sig en skada. Har även ett tungt frågetecken för Valon Behrami. Spanien är tung favorit här och viker inte ned sig. Banketta.

FRISPARKEN:

Spel: Sydafrika–Uruguay.

Tips: Halvtidsresultat: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 3,45.

Kommentar: Jag blev ganska besviken på Uruguays ganska lama spel mot Frankrike. Sydafrika stod upp bättre än förväntat mot Mexiko och var ett stolpskott i 89:e minuten från segern. Tror laget har skrällchans här. 3,45 för ledning i halvtid känns spelvärt.

LÅNGSKOTTET:

Spel: Honduras–Chile.

Tips: 1-0.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 14,0.

Kommentar: Jag håller med oddssättarna att Chile ska vara favorit – men inte så stor. Chile dras med en del problem och det här kan bli en jämn och tajt match. Får vi då 14,0 gånger på 1–0 som nu är det värt en minislant.

SPELA SPELAREN:

Spel: Mål i matchen.

Tips: David Villa.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,70.

Kommentar: David Villa har jag spelat ganska hårt på som vinnare av hela mästerskapets skytteliga. I öppningsmatchen räknar jag kallt med minst ett mål för den här superskytten. Villa lyser av självförtroende och är även en resolut straffsparksskytt. Med Torres/Villa på topp finns det stor chans för en straff – men Villa kan även sätta frilägen. Spel.

För att höja underhållningsvärdet framför teven på kan Scorecast vara ett intressant spel. Varför?

Högt odds till liten peng. Det vill säga chans till stora pengar för en ganska liten slant. I Svenska Spels Scorecast gäller det att tippa rätt slutresultat ihop med att tippa rätt sista målskytt. Ganska klurigt alltså – men när man väl träffar rätt blir som sagt oddset desto högre. Jag rekommenderar dock det mest som ett underhållningsspel till låga insatser. Tips i kväll: 2–1 Sydafrika. Målskytt: Pienaar. Odds: 71,00.